De Buik van Amsterdam gelanceerd

De Buik van Amsterdam gelanceerd

De online foodgids De Buik van Amsterdam is officieel gelanceerd in Bistro Berlage. Onder het genot van Amsterdamse, Hollandse en Rotterdamse signatuurgerechtjes van chefs Herb van Drongelen, Edwin van de Heijkant en Michael van der Kroft kwamen foodies en de Amsterdamse foodscene samen.

Gijsbregt Brouwer, mede-oprichter van De Buik van Rotterdam, is zeer verheugd nu ook de Amsterdamse foodcultuur in kaart te brengen.

Herb van Drongelen, Chef Bistro Berlage, serveerde een gerookte sprot met yuzumayo, truffelaardappel chips en paarse radijs. Dit gerecht met Amsterdamse ingrediënten staat binnenkort op de nieuwe kaart van Bistro Berlage.
Edwin van de Heijkant, chef Bowery Restaurant, creëerde een Hollands gerecht met Noordzee kabeljauwrug met jus van kalfswangetjes en geschroeide langoustine en een schuimige jus van schaaldieren. De Rotterdamse chef Michael van der Kroft serveerde een verrassende hartige donut met duindoornsaus en eetbare viooltjes.

Culinair platform

De Buik van Rotterdam vertelt eetliefhebbers al jaren de mooiste culinaire verhalen en adviseert met een uitgebreide restaurantgids waar ze die avond moeten eten. Het platform staat midden in de eetcultuur van de stad en kent deze als geen ander. Zij zijn er voor eetliefhebbers: een doelgroep die graag de stad in gaat, geld te besteden heeft en van mooie dingen houdt. Daarnaast is De Buik er voor de ondernemers, chefs, organisaties en merken in de wereld van food. De Buik zet hen in beweging en verbindt hen met hun belangrijkste doelgroep. Met een platform over de Amsterdam eetcultuur zal De Buik van Amsterdam dit evenaren.

De Buik van Amsterdam

De Buik van Amsterdam gaat live met ruim veertig verhalen over de bruisende eetcultuur van de hoofdstad. Deze verhalen zijn verdeeld in negen categorieën, waaronder ‘uit eten’, ‘drinken’, ‘kopen’ en ‘mensen’. Hier zijn eetverhalen te lezen over Amsterdamse classics; Kaagman & Kortekaas, Hotel de Goudfazant, Rijsel en Entrepot. Ook zijn er gastcolumns van onder andere Joris Bijdendijk waarin hij zijn visie over de Amsterdams foodcultuur geeft. Ook ging De Buik van Amsterdam een dag op stap met Valerio Zeno voor een tour langs vijf van zijn favoriete zaken. Daarnaast heeft De Buik van Amsterdam een uitgebreide restaurantgids met nu al meer dan tweehonderd restaurants.

Gijsbregt Brouwer, oprichter van De Buik: 'Ik ben trots dat we met een hecht Amsterdams team de foodcultuur van onze hoofdstad in kaart brengen. De eerste vijftig verhalen en meer dan tweehonderd restaurants geven een mooie bloemlezing van waar De Buik voor staat en van al het lekkers dat we in de hoofdstad hebben gevonden. En dit is pas het begin. We gaan vol gas door en rekenen erop dat we Amsterdammers de mooiste verhalen presenteren.'