ING, AH, KLM en NS: korting bij restaurants in hun spaarprogramma's

ING, AH, KLM en NS: korting bij restaurants in hun spaarprogramma's

Diningcity start in Nederland met de Restaurant Dinercheque. Klanten van AH, KLM, ING en NS kunnen via de eigen loyaliteitsprogramma's - zoals de Air Miles - sparen voor een cheque. Deze is goed voor 20 euro korting bij een van de deelnemende restaurants. De korting geldt bij een driegangendiner voor twee personen.

Deelnemende restaurants betalen de korting van 20 euro zelf. Klanten ‘kopen’ een Restaurant Dinercheque met hun spaarpunten, zoals Airmiles of ING Rentepunten. Spaarders kunnen bijvoorbeeld 500 Air Miles inwisselen voor een cheque.

Jeroen van den Brink legt het uit: ‘Deze spaarpunten vertegenwoordigen geen waarde. Diningcity krijgt daar ook geen bedrag van. De 20 euro korting is op de totaal rekening. Dus per persoon is dat slechts 10 euro en dat is voor elk restaurant goed te doen,’ aldus Van den Brink van Diningcity. ‘Er zijn voor restaurateurs verder geen vaste kosten aan verbonden. Iedereen kan meedoen. We streven naar 500 restaurants. Dan hebben we een goede dekking in Nederland.’

Voor deelnemers gelden er geen selectiecriteria. Zaken moeten een volwaardig driegangendiner aan bieden. ‘Verder kijken we naar een goed aanbod verspreid door heel Nederland.’ Parkheuvel van Erik van Loo is al aangehaakt als deelnemer, net als Central Park by Ron Blaauw.

Niet op zaterdag in te leveren

De doelstelling van de Restaurant Dinercheque is gasten te verleiden om ook op doordeweekse dagen uit eten te gaan. ‘De cheque is daarom ook niet niet geldig op zaterdag, want dan hebben restaurants het al druk genoeg’, stelt Lisa Kennis, Product Manager van Restaurant Dinercheque. De cheque is een jaar geldig.

Proefgedraaid in de zomer

Afgelopen zomer hield Diningcity een pilot met de Restaurant Dinercheque. De beschikbare cheques waren volgens de organisatie snel uitverkocht. Hoeveel er zijn uitgegeven mag Van den Brink echter niet prijsgeven.

Restaurant Dinercheque

De Dinercheque bestaat al in New York waar er inmiddels miljoenen Amerikanen mee uit eten zijn geweest. Het concept wordt in ons land door diverse grote bedrijven zoals ING, KLM en NS in samenwerking met Diningcity op de markt gebracht.

De Restaurant Dinercheque krijgt in Nederland een waarde van 20 euro. Deze waarde kunnen gebruikers van programma’s zoals ING Rentepunten, Air Miles, KLM Flying Blue, NS Spoordeel bij elkaar sparen. Deze programma’s hebben samen een bereik van meer dan 6 miljoen Nederlanders. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat spaarders van deze bedrijven gemiddeld modaal+ verdienen.

De pilot vond afgelopen zomer plaats en was direct een groot succes. De Restaurant Dinercheque was met duizenden verkopen binnen enkele weken het meest verkochte product in de ING webshop. Afgelopen week ging de Restaurant Dinercheque online in de Air Miles webshop en binnen 3 dagen was de complete voorraad cheques uitverkocht.

Nu 250 deelnemers

Op dit moment is de Restaurant Dinercheque in te wisselen bij ongeveer 250 restaurants. Er melden zich elke dag nieuwe restaurants aan die het concept ook willen proberen, dus Diningcity verwacht aan het einde van het jaar de capaciteit bereikt te hebben.

De cheques zijn alleen geldig met een reservering via de speciale website van de restaurant dinercheque. Restaurant Dinercheque is alleen geldig bij minimaal een 3-gangen diner vanaf 2 personen. Je kan maximaal één dinercheque per twee personen, twee cheques per vier personen, drie cheques per zes personen, vier per acht personen et cetera inleveren.


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

>> Meer lezen over DiningCity