Opening Chef's Table van Maris Piper

Opening Chef's Table van Maris Piper

Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden openden eind maart hun vierde zaak: Maris Piper in Amsterdam. In het achterste gedeelte van het restaurant bevindt zich de ingang naar de Chef's Table - een exclusief restaurant met 12 barzitplaatsen rondom de open keuken van Maris Piper.

'Het is echt een aparte ruimte', aldus Guillaume De Beer tegenover Misset Horeca. 'Gasten die hier eten, krijgen andere gerechten dan in brasserie Maris Piper.  Op vrijdag 9 november vanaf 18:00 zal Chef’s Table officieel haar deuren openen onder leiding van  de Beer. Hij heeft samen met zijn team het Chef’s Table menu gecreëerd. 'De Chef’s Table is een exclusief restaurant, maar met een ongedwongen sfeer.' Het menu - €115,- per persoon -  bestaat uit 12 gangen. 'Elk gerecht heeft indrukwekkende en verfijnde smaken, met een ongecompliceerde presentatie. De gerechten zijn seizoensgebonden en zijn voornamelijk bereidt met exclusieve kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem', vertelt De Beer. Elske Mostert – hoofd sommelier – gaat over de uitgebreide wijnkaart. Er zal een groot aantal wijnen per glas worden geschonken en spraakmakende wijnen en oude jaargangen zullen niet ontbrekend op de wijnkaart.

Foto: Tammy van Nerum

Aanbetaling no shows

Op 5 oktober vanaf 13:00 is het mogelijk om één van de twaalf barzitplaatsen te reserveren bij de Chef’s Table van Maris Piper. Het openingsweekend vindt plaats op 9,10 en 11 november. De gast wordt verwacht tussen 18.00 en 20.00. Vervolgens is de Chef’s Table elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Er wordt een aanbetaling gevraagd van vijftig euro per persoon bij een groep vanaf 6 personen, om no-shows te voorkomen. 'Bij een restaurant waar zo weinig als twaalf personen kunnen dineren, willen we niet met lege zitplaatsen blijven', aldus co-eigenaresse Johanneke van Iwaarden.

Maris Piper

Het eerder geopende Maris Piper is een  luxe brasserie in een hoekpand op de Frans Halsstraat – De Pijp. In dit restaurant worden gerechten geserveerd van het brasseriemenu. Het menu wordt gesierd met exclusieve producten zoals oesters, koningskrab, kaviaar en signature dish Beef Wellington. De brasserie is geopend voor een snelle zakelijke lunch, een  glas wijn (het ‘Wine Book’ telt meer dan 250 wijnen, waarvan 20 open wijnen.) of een cocktail aan de bar met bar food én uitgebreid diner.

Horecagroep Breda

Maris Piper is het nieuwe restaurant uit de koker van het trio achter Horecagroep Breda; Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden. De Horecagroep is bekend van onder andere Restaurant Guts & Glory, Restaurant Breda en Pita Kebab & Falafel.