nieuws

Gastronomisch Gilde: 10 gangen vega diner van Edwin Vinke

Restaurant 858

Het Gastronomisch Gilde organiseert een 10 gangen vegetarisch eindejaardiner. Chef van dienst is SVH Meesterkok Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat.

Gastronomisch Gilde: 10 gangen vega diner van Edwin Vinke
Edwin Vinke van De Kromme Watergang

Het eindejaardiner van het Gastronomisch Gilde is alleen toegankelijk voor leden, plus introducee. Het vindt plaats op maandag 3 december 2018 bij het restaurant van Edwin en Blanche Vinke, De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Het diner begint om 18 uur en de kosten bedragen 125 euro all-in.

Het Gastronomisch Gilde verzorgt vervoer vanaf diverse opstaplocaties. Exacte locaties hiervoor zijn nog niet bekend. Aanmelden kan bij Hans Everse via Hans.Everse@gastronomischgilde.nl.

Edwin Vinke

Edwin en Blanche Vinke begonnen met De Kromme Watergang in 1993. Het restaurant heeft twee Michelinsterren en er zijn inmiddels vier suites aan het bedrijf toegevoegd zodat gasten kunnen blijven slapen.

Vinke runt samen met Blof voorman Paskal Jakobsen sinds begin oktober 2018 ook restaurant Hard & Ziel in Middelburg. Hier serveert hij ook zijn rookwortel en het broodje Bietbal. Twee vegetarische gerechten waarvan Edwin Vinke zegt dat wanneer je ze eet, je geen vlees mist. ‘Dit is wel de toekomst. We gaan steeds minder vlees eten. De rookwortel uit onze keuken is een zeer goede vleesvervanger. Het is een biologisch geteelde wortel bij ons uit de buurt. We serveren het lekker spicy.’

Tom Vinke, de zoon van Blanche en Edwin, opende in de tuin van de Kromme Watergang recent een eigen bistro. Deze zetelt in de ‘man cave’ die Vinke voorheen gebruikte voor zijn gasten. ‘Voor een goede sigaar en een goed glas whisky.’

‘Tom’s hidden bistro’ is een spontaan ontstaan idee. We wilden deze winter graag ergens een pop-up doen en toen kwamen we op het idee: waarom niet in m’n pa’s whiskybar, achter het restaurant’, aldus Tom Vinke eerder. ‘Een mini bistro met 16 zitplaatsen en authentieke Franse gerechten, escargots, bouillabaisse en coq au vin.We openen de pop-up van november tot mei en serveren er een regelmatig wisselend driegangen menu voor € 37,50.’ De keuken is geopend van dinsdag t/m zondag van 17.00 uur  tot 21.00 uur. Reserveren kan via De Kromme Watergang.


 

Reageer op dit artikel