nieuws

Restaurant Piero’s: een nieuwe Italiaan in een retro jasje

Restaurant 1017

Eind november opent restaurant Piero’s de deuren op ‘t Ledig Erf in het vroegere Speck Bar & Grill. Piero’s wordt een plek waar je een echter Italiaanse gastheer zijn gasten bij naam kent. 

Restaurant Piero’s: een nieuwe Italiaan in een retro jasje

De nieuwe zaak is vernoemd naar een van de nieuwe eigenaren en gastheer Piero Rossi die samen met Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen, bekend van Firma Pickles, Speck en Lucy Lou, verantwoordelijk zijn voor het concept en de uitvoering. ‘In Italië is het heel normaal dat de zaak de naam van de eigenaren draagt. En aangezien ik de enige Italiaan van het drietal ben, werd het mijn naam’,  lacht de in Lombardije geboren Piero. ‘Maar het is niet alleen mijn naam, je zult mij ook dagelijks op de vloer tegenkomen als gastheer. Ik wil Utrecht echt kennis laten maken met het gastheerschap waar ik in Italië mee ben opgegroeid.’

Tijd voor iets nieuws

Piero’s komt in de plaats van Speck Bar & Grill, geopend door de broers Joris en Kasper Visser. Volgens Joris was het tijd voor iets nieuws. ‘Toen we Speck openden waren we een van de eerste in Utrecht die zich volledig bezig hielden met dry aging van biologisch kwaliteitsvlees. Inmiddels zie je het overal op de kaart staan, dus werd het tijd voor iets nieuws. We wilden al heel lang graag een Italiaans concept ontwikkelen, maar dan wel iets dat past bij de huidige tijd. We zijn afgelopen tijd veel op inspiratietour geweest en toen we Piero Rossi ontmoetten, wisten we dat de tijd rijp was voor een mooie samenwerking.’

Napolitaanse pizza & klassieke cocktails

Op de kaart staat Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, old fashioned cocktails en veel Italiaanse wijnen. Veel ingrediënten zullen rechtstreeks vanuit Italië worden geïmporteerd. Piero’s is net zo goed een bar als een restaurant met naast een uitgebreide wijnkaart, Birra Moretti & Heineken op de tap, lokale Italiaanse bieren. ‘Gasten kunnen ook komen voor een goed glas Italiaanse wijn met kleine hapjes of betaalbaar dineren. Zo is er voor ieder wat wils, ‘ aldus Piero.

Het interieur is ontworpen door Antoine Pruyn & TUBBS Design en wordt een combinatie van klassiek en retro met marmer, hout, jaren ‘60 krukken en een grote klassieke bar in het midden. Het Utrechtse Brandwacht & Meijer samen met &HOUD is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Reageer op dit artikel