nieuws

Vijf Michelinsterren in de keuken voor Voedselbank

Restaurant 478

Hans Snijders en Gilbert von Berg (Château Neercanne, Bart Ausems (Tout à Fait), Ralf Berendsen (La Source, La Butte aux Bois) en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela (Chateau Sint Ger-lach) bereiden samen een viergangenmenu op 26 november ten bate van Voedselbank Zuid-Limburg.

Vijf Michelinsterren in de keuken voor Voedselbank

Dit diner, voor maximaal 200 personen, wordt bereid en geserveerd in restaurant Refresh van de Hotel Management School in Maastricht. De gasten doneren € 75,- aan de voedselbank die daarvoor lang houdbare producten inkoopt, zo’n 70 producten per donatie. Alle ingrediënten voor het diner, zo veel mogelijk uit de streek, worden gesponsord.

Het menu

Het menu bestaat uit:

  • amuse: wildbitterbal – bloedworst
  • voorgerecht: chevice van corvina – miyoga – wilde bloemen & kruiden uit Margraten – yoghurt – geroosterde sesam – zwarte rijst.
  • tussengerecht: Livar varkenswangetje – chutney pom-poen – Limburgse mosterdschuim.
  • hoofdgerecht: anjouduif – schorseneren – rode kool – mosterdfruit – vijgen
  • dessert: bijenraat van Gerlachushoning – semifreddo – cremeux van chocolade

De begeleidende wijnen komen uit Noorbeek en Voerendaal, de bieren uit Wijlre en van de eigen hotelschoolbrouwerij De Campus.

Het diner op maandag 26 november 2018 begint om 18.00 uur en staat onder auspiciën van La Saison Culinaire de l’Euregio, als afsluiting van La Saison Culinaire 2018. De Limburgse tenor Ivo van der Bijl zal de avond opluisteren. De meewerkende chefs, de hotelschool, de optredende artiesten en de vrijwilligers werken pro Deo. De bijdragen voor het diners worden daardoor voor 100% besteed aan voedsel voor de cliënten van de voedselbank.

Reageer op dit artikel