nieuws

Bellavita wil op Horecava Italiaanse eet- en drinktradities promoten

Restaurant 239

Bellavita Expo bundelt dit jaar voor de vierde keer de krachten met Horecava om de Italiaanse eet- en drinktradities te promoten. 1.000 nieuwe producten zijn klaar om geïntroduceerd te worden in Nederland.

Bellavita wil op Horecava Italiaanse eet- en drinktradities promoten

Bellavita Expo Amsterdam, de grootste ‘Made in Italy’ eet en drink beurs in de Benelux vindt voor het vierde jaar op rij plaats tijdens de Horecava. 150 standhouders zullen de beste en meest innovatieve Italiaanse producten tonen.

Hoofdthema’s van de Bellavita Expo Amsterdam 2018 zijn het Mediterrane dieet, de regionale- en lokale keuken, druiven van hoge kwaliteit en extra vergin olijfolie, de bescherming van PDO (beschermde oorsprongsbenaming) en AOC (gecontroleerde naam van oorsprong) producten en hoe de echte Italiaanse smaak is te herkennen. Vegan kaas, bio-dynamische wijn, biologische- thee, -koffie en -bloem zijn slechts enkele van de groene innovaties die bij Bellavita Amsterdam zullen worden geïntroduceerd; veel exposanten zullen zich richten op deze biologische en biodynamische producten, een groeiende trend die zich in 2019 doorzet in zowel voedsel als dranken.

‘We zijn verheugd om voor de vierde keer de smaak van de authentieke Italiaanse keuken naar Nederland te kunnen brengen,’ zegt Aldo Mazzocco, CEO van Bellavita. ‘Bellavita Expo is een belangrijk platform voor gastronomische professionals die op zoek zijn naar innovatieve producten die de aandacht van de consument zullen trekken en met hun authenticiteit kunnen zorgen voor vergroting van de omzet.’

Enkele high lights

  • Een panel van bekroonde chefs, sommeliers en experts neemt de bezoekers mee door het beste van het Italiaanse culinaire erfgoed tijdens de Food and Wine Academy.
  • Huis-chef Nicoletta Tavella, oprichter van La Cucina del Sole neemt bezoekers tijdens de openingsmasterclass mee aan de hand van een selectie gezonde, gastronomische, Italiaanse producten. Journalist Marina Vizzinisi zal op de openingsdag ‘Het Grote Horeca Debat’ leiden waarbij vier toprestaurants hun strategieën delen om in Nederland succesvol te kunnen zijn.
  • Speciale gast is de veelgeprezen tv-chef Roberta Pagnier, bekend van het 24 Kitchenprogramma Cucina Moderna/Roberta’s Italië en auteur van de bestseller ‘Pastabijbel’: van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite.
  • Er worden twee masterclasses door ‘farmer-cook’ Peppe Zullo gegeven waarin de vraag Hoe combineer je authentieke smaak van groenten met een moderne twist? centraal staat. Peppe Zullo, de boer en chef-kok uit Puglia komt twee masterclasses te geven over authentiek Italiaans eten.
  • Expert Gabrielle Salvatore zal alles vertellen over wijn- en gerecht combinaties.
  • Vragenuurtje met wijnkopers en importeurs over markttrends: Janna Rijpma Meppelink, wijnexpert en journalist, zal een panel van professionals uit de industrie en kopers leiden die hun kennis en expertise over de positionering van Italiaanse wijnen in de Benelux zullen delen.
  • Tips & tricks van Starita Pizza Academy: verkozen tot een van ’s werelds beste pizzeria’s geeft live demonstraties over hoe je de authentieke Napolitaanse pizza onder de knie kunt krijgen.
  • #Pure Italiaanse Smaak, seminar en kookshow: de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland in samenwerking met Nicoletta Tavella en Italian Professionals Nederland zal bezoekers begeleiden bij het ontdekken van de beste Italiaanse ingrediënten.

Verder neemt een selectie van meer dan 250 topkopers en experts uit de sector deel aan het Bellavita Awards programma, het eerste internationale prijzenprogramma voor ambachtelijke Italiaanse producten. Deze Ceremonie zal worden gehouden in aanwezigheid van Andrea Perugini, de Italiaanse Ambassadeur in Nederland.

Bellavita Awards

‘Gastronomie vertegenwoordigt een van de belangrijkste sterke punten van Italië en draagt bij tot het succes van onze economie en toerisme’, aldus de ambassadeur van Italië in Nederland Andrea Perugini. ‘Ons eten is een combinatie van kwaliteit, duurzaamheid, cultuur, veiligheid, identiteit en biodiversiteit. Bovendien maakt het Mediterrane dieet Italië tot een van de gezondste landen ter wereld. De Italiaanse gastronomie werd afgelopen november in veel landen gevierd. Ook in Nederland waar de Italiaanse ambassade in Den Haag en het Italiaanse Instituut voor Cultuur, in samenwerking met de Internationale Organisatie EPO en ESA-ESTEC, de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, ENIT, de Accademia Italiana della Cucina, het Hotel Crowne Plaza in Den Haag, Bulgari en 21 restaurants de derde editie organiseerden van de Week of Italian Gastronomy in the World, waarbij chefs en Italiaanse receptontwikkelaars betrokken waren.’

De juryleden van de Bellavita Awards zullen producten proeven en beoordelen op geschiktheid voor de Benelux-markt volgens 6 criteria: smaak, verpakking, verhaal achter het product, innovatie, relevantie voor de lokale markt en nu ook duurzaamheid.


Reageer op dit artikel