nieuws

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot reageren op GaultMillau 2019: ‘supergaaf’

Restaurant 605

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot komen met Restaurant 212 als hoogste nieuwe binnen in de Absolute Top van Nederland in de GaultMillau gids 2019. Ze scoren 17,5 punten. ‘Supergaaf. Ik voel me ook meteen tien jaar jonger door deze titel,’ grapt Van Oostenbrugge na afloop van de gidspresentatie.

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot reageren op GaultMillau 2019: ‘supergaaf’
Richard van Oostenbrugge, Foto: Jan Willem Schouten

De chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot staan na afloop van de gidspresentatie GaultMillau 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam ontspannen met een biertje in de hand. ‘Ik ben inmiddels wel een beetje aan dit soort dingen gewend, maar kort van te voren krijg ik toch weer een beetje last van zenuwen. Dat zal 17 december met de uitreiking van de Michelingids niet anders zijn.’

De chefs vinden hun notering in de GaultMillau gids voor volgend jaar ‘supergaaf’. ‘We hebben een briljant eerste jaar gehad. Ook in de hete zomer is het niet ingekakt. We hebben ons enorm veel zorgen gemaakt, zeker ook voor de start. Gaat het allemaal wel goed? Maar 212 is echt geworden zoals we gewild hadden. Eten van een ontzettend hoog niveau, maar verder geen poespas er omheen.

GaultMillau

GaultMillau

‘High end dining zonder de overbodige en muffe regeltjes’, complimenteert GM de chefs. Zelf zeggen ze: ‘Minder regeltjes, meer beleving. Voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen high-end lunch en diner van onnodige etiquette om ruimte te maken voor spektakel in hun droomrestaurant. Amsterdams eerste no-table restaurant. 212.

Geen no show meer bij 212

Het duo heeft no show geheel uitgebannen. Ze laten gasten die reserveren aanbetalen via hun reserveringssysteem van Formitable.  ‘Restaurant 212 vraagt €50 voor het reserveringsticket. Het aanbetaalde bedrag wordt in mindering gebracht op de rekening. Tot 24-uur van tevoren is deze kosteloos te annuleren.’

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn op 8 januari 2018 van start gegaan met hun eigen restaurant 212. ‘Minder regeltjes en meer beleving,’ beloven ze hun gasten. ‘Ik wil niet dat ‘u’ en ander geleuter.’ Van Oostenbrugge had bij zijn voormalige werkgever, Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe twee sterren achter zijn naam staan. Thomas Groot was er zijn rechterhand. Nu komen ze met 17,5 punten binnen in de GaultMillau gids voor 2019. Daarmee behoren ze direct weer tot de Absolute Top van Nederland en is de notering goed voor De Nieuwkomer van het jaar.

>> Bekijk hier de gehele absolute top van GaultMillau 2019

>> Interview Richard van Oostenbrugge: tegen de stroom in


Reageer op dit artikel