nieuws

Joris Bijdendijk en Richard Ekkebus koken samen bij Rijks

Restaurant 1040

Joris Bijdendijk en Richard Ekkebus koken samen bij Rijks

Rijks Restaurant in Amsterdam haalt opnieuw een internationale topchef naar Nederland. Ditmaal gaat chef-kok Joris Bijdendijk koken met Richard Ekkebus van het tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong. Het duo verzorgt op zaterdag 26 en zondag 27 januari lunch en diner in het sterrestaurant in de hoofdstad.

Joris Bijdendijk haalt jaarlijks een flink aantal internationale topchefs naar Rijks Restaurant om samen te koken. Zaterdag 26 en zondag 27 januari is dat de Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kong. Samen zullen ze lunch en diner verzorgen in Rijks Restaurant.

Interview met Richard Ekkebus:

Interview met Richard Ekkebus:

Iconische Amber-klassiekers

Het zogeheten ‘four-hands menu’ dat wordt geserveerd tijdens de lunch en diner zijn volgens Ekkebus ‘echte Amber-klassiekers’. ‘Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0.’

Ekkebus werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnaire, Alain Passard en Guy Savoy. Na een indrukwekkende carrière in keukens over de hele wereld aanvaardde hij de rol van executive chef voor The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong.

Joris Bijdendijk RijksRestaurant

Joris Bijdendijk

Onder zijn supervisie werd Amber bekroond met een 56e plek ranking in the World’s 50 Best Restaurants 2018 en een 7e plek op de Asia’s 50 Best Restaurants 2019-lijst. Voor het tiende opeenvolgende jaar behield Amber zijn twee Michelin-sterren door de Michelingids voor Hong Kong en Macau 2018.

Reageer op dit artikel