nieuws

Rein Rambaldo over Goud van Herman den Blijker: ‘Het restaurant moest seks uitstralen’

Restaurant 3745

‘Het mocht blinken en ze waren gecharmeerd van de kleur groen’, vertelt horecadesigner Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek over het interieur van Goud, het nieuwe restaurant van Herman den Blijker en Nick De Kousemaeker. ‘Zo is de kleurstelling ontstaan. Met veel marmer en een barblad gemaakt van gerecyclede champagneflessen.’

Rein Rambaldo over Goud van Herman den Blijker: ‘Het restaurant moest seks uitstralen’

Het enige wat nog aan het interieur van voormalig restaurant FG doet denken, is de keuken. ‘Die is blijven staan.’ De vloer achterin werd verhoogd, omdat twee ongelijke delen onrustig oogden in de nieuwe setting. Rein Rambaldo: ‘Herman den Blijker benaderde mij eind oktober.’ Dat terwijl het restaurant halverwege januari open ging. ‘Wij moesten daarom heel snel schakelen met het ontwerp. Herman en Nick hebben met hun eigen mensen de realisatie gedaan.’ Herman is een echte Rotterdammer, zo vervolgt Rambaldo. ‘En als je in Rotterdam iets heel leuk, of tof vindt dan zeg je: ‘dat is goud’. Vandaar ook de naam.

Uitstraling restaurant

Welke opdracht Rambaldo kreeg voor het interieur? ‘Het restaurant moest seks uitstralen. Herman zei tegen mij dat als hij het zelf zou gaan doen, dat het dan qua stijl een Franse bistro zou gaan worden met geruite kleedjes op tafel. En hij wilde juist af van dat traditionele. Ik heb een tijdje met hem gezeten en hij heeft zijn verhaal gedaan. Het mocht blinken en ze waren gecharmeerd van de kleuren groen en goud. Ook waren ze fan van marmer.’ Het moest een zaak worden waar de Rotterdammer zich thuis voelt.’ Wat Rambaldo prijzenswaardig vindt is dat Den Blijker heel erg werkt op gevoel. ‘Ik kwam daar een keer op een zondagavond – nog voor de opening –  binnenlopen en Herman stond middenin de zaak met klassieke muziek op. Toen zag ik dat de zaak perfect bij het paste.’

Barfunctie

Het restaurant heeft een open keuken en een 360 graden bar. ‘De barfunctie is er heel belangrijk.’  Gasten kunnen er plaatsnemen aan de chefs table, waarbij die direct contact hebben met een van de shakers van DR. Rotterdam en de keuken op drie stappen afstand. Zelf schrijft Goud op de website. ‘Dit is de plek waar passie voor koken samenkomt met kwaliteit cocktails en een inspirerend interieur. Bij binnenkomst waan je je in een wereld van goud, marmer en fluweel.’ Dr. Rotterdam wordt door de twee eigenaren omschreven als dé kenner op het gebied van bijzondere dranken en cocktails van de hoogste kwaliteit. ‘Voor Goud een vanzelfsprekende keuze om hen een eigen podium te bieden.’

Gerechten

De prijs van de gerechten bij Goud varieert van 8,50 euro tot 32,50 euro. Er worden gerechten geserveerd met ingrediënten uit het seizoen. Een vaste menukaart kent het restaurant nog niet.

Goud is gevestigd in het pand aan de Lloydstraat in Rotterdam, waar voorheen FG Bistro van Francois Geurds zat. Geurds deed het pand, waar voorheen zijn tweesterrenrestaurant in zat, van de hand om zich volledig te kunnen richten op zijn twee andere zaken op de Hofboven in Rotterdam.  Mede-eigenaar van restaurant Goud is Nick De Kousemaeker. Voorheen werkte hij als chef bij Las Palmas van Herman den Blijker. Voor die tijd was hij souschef van FG Restaurant.

Las Palmas

Den Blijker verkocht zelf zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam aan Eveline Wu uit Eindhoven.  Dit gebeurde in april van het vorige jaar. Herman den Blijker zei daar eerder over: ‘Ik had al een poosje het gevoel dat Las Palmas toe was aan verandering. Na tien jaar deze mooie zaak te hebben gedraaid, is het tijd voor een nieuwe impuls. Voor Las Palmas en voor mijzelf. Tijdens onze ontmoeting gaf Eveline aan dat zij graag een restaurant in Rotterdam wilde openen. Daar ging ik over nadenken. Want een combinatie van haar Aziatische kooktechnieken en smaken en de Franse aanpak van het team van Las Palmas zou tot bijzondere combinaties kunnen leiden.’ Wu maakte van Las Palmas uiteindelijk een Mood-restaurant.

Reageer op dit artikel