nieuws

Deliveroo lanceert bezorgdienst in Koeweit

Restaurant 226

Deliveroo lanceert bezorgdienst in Koeweit

Deliveroo kondigt vandaag zijn lancering in Koeweit aan. De bezorgdienst gaat in Koeweit van start met meer dan 900 restaurants, waaronder Five Guys, Zaatar & Zait en Shake Shack.

Deliveroo is al aanwezig in verschillende Europese landen, alsook in het Midden-Oosten en Azië. Koeweit is het 14e land waar Deliveroo actief is, volgend op de lancering in Taiwan in Oktober 2018.

Deliveroo werkt intussen met zo’n 80.000 restaurants en 60.000 koeriers wereldwijd en levert ontbijt, lunch, avondmaaltijd en alles daartussen direct aan de deur van de consumenten, aan bureaus, of zelfs in het park of op het strand.

De wereldwijde omzet van het bedrijf voor het afgesloten boekjaar van 31 December 2017 was 277 miljoen pond, een stijging van 116% ten opzichte van 2016. Deliveroo heeft een geschatte waarde van meer dan 2 miljard dollar.

Lokale restaurants 

Door bezorgingen mogelijk te maken,geeft Deliveroo naar eigen zeggen een belangrijke impuls  aan restaurants in Koeweit, die zo nieuwe klanten zullen bereiken en hun bedrijf zullen zien groeien. ‘Restaurants die met Deliveroo werken zien hun inkomsten met gemiddeld 30% stijgen. Deliveroo biedt restaurants waardevolle inzichten en de allerbeste technologie aan om hun bedrijven te laten groeien.’

In het eerste jaar zullen er meer dan 500 banen worden gecreëerd in Koeweit Stad. Veel van deze baankansen zullen zich voordoen in restaurants naarmate ze groeien – aan de receptie en in de keuken – en anderen zullen als Deliveroo-koeriers werken. Deliveroo werkt nu met 60.000 koeriers wereldwijd en heeft daarnaast 2.500 mensen aan het werk op haar verschillende kantoren.

Deliveroo Nederland

Deliveroo telt inmiddels zes zogenoemde ‘ghost kitchens’ in Nederland. Plan is dat er meer van deze keukens – gericht op bezorging – komen die restaurants kunnen huren van Deliveroo. Directeur Stijn Verstijnen: ‘Wat ik merk is dat het voor restaurants een makkelijke manier is om uit te breiden, zonder dat dit hen direct ontzettend veel kost.’

Bezorgrestaurants kunnen hun bereikbaarheid ermee vergroten. ‘We willen alleen extra aanbod creëren, als dat aanbod in dat gebied er al niet is.’  De keukens zijn enkel en alleen ingericht op de gerechten die worden bezorgd door Deliveroo. ‘Daardoor kan je het procesmatig heel precies inrichten.’ Deliveroo lanceerde haar eerste keukens, ‘Edition keukens’ genoemd, in Amsterdam in samenwerking met sterrenchefs Ron Blaauw, Michiel van der Eerde (BAUT) en jeu de boules start-up Mooie Boules. De gerechten van de chefs worden exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo en zijn verkrijgbaar voor bezoekers van de jeu de boules hal in Amsterdam-Oost.

 

Reageer op dit artikel