nieuws

Laurent Willaerts nieuwe directeur &samhoud food

Restaurant 901

Laurent Willaerts komt het foodteam van &samhoud versterken als algemeen directeur. Voorheen was Willaerts algemeen directeur van Nestlé Professional. &samhoud food is ontstaan vanuit twee Michelinsterren restaurant &moshik, wat wordt omschreven als de proeftuin voor de voedselinnovaties van &samhoud food.

Laurent Willaerts nieuwe directeur &samhoud food

&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Het creatieve brein achter de groentecreaties is twee Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam. Met de komst van Willaerts wil de start-up harder groeien en accelereren. Het bedrijf zal daarnaast meer gaan investeren in groente-innovatie en ontwikkeling in verschillende categorieën.

Laurent Willaerts

Laurent Willaerts is een bekend gezicht in de foodwereld. Als voormalig algemeen directeur van Nestlé Professional heeft hij ruim 13 jaar ervaring in de FMCG branche. Willaerts: ‘Het is voor onze toekomst van groot belang om ons eetpatroon te veranderen. &samhoud speelt hierin een belangrijke rol met innovatieve en lekkere producten waar ik echt in geloof. Ik sta daarnaast volledig achter de filosofie van &samhoud en kijk enorm uit naar de samenwerking.’

Over &samhoud food

Het restaurant&moshik  is opgericht door tweesterren chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. &samhoud bestaat verder uit &samhoud consultancy, &samhoud media en &ranj met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen en Kuala Lumpur.

Groentegehakt van sterchef Moshik Roth wint award

&samhoud food is eten met een visie. ‘Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten. En dus maken we het gemakkelijker en aantrekkelijker om verantwoord te kiezen: met lekkere en verrassende producten van groente. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst.’

Eind december maakte Moshik Roth bekend dat hij de naam van zijn restaurant wijzigde in &moshik. Deze nieuwe naam &moshik was enerzijds een gevolg van de exponentiële groei van &samhoud en de wens om meer onderscheid te willen aanbrengen aan de merken en diensten van de &samhoud groep, zo meldden de initiatiefnemers. Daarnaast zag Salem Samhoud, mede-eigenaar van &samhoud places, de nieuwe naam als een eerbetoon aan Moshik Roth. Het restaurant is gevestigd aan de Oosterdokskade op het Oosterdokseiland. Het restaurant bezit sinds 2013 twee Michelinsterren. Moshik Roth kookte voorheen twee sterren voor Brouwerskolkje in Overveen.

 

Reageer op dit artikel