Botanische gastronomie in Hotel Restaurant Oud London

Botanische gastronomie in Hotel Restaurant Oud London
Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel

In Brasserie Restaurant 't VoorHuys van Hotel Restaurant Oud London staat van 15 tot en met 24 maart botanische gastronomie centraal. De keukenbrigade van Oud London gaat hiervoor samenwerken met Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Oud Londen wil met de kok van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen aantonen dat een lunch of diner zonder vlees 'een streling voor alle zintuigen kan zijn'. 'Met Emile hebben we één van de beste groentechefs van Nederland en een ambassadeur van Dutch Cuisine in huis', aldus Erik van Dijk, directeur van Oud London.

'De keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen er uitziet en veel keuzes hebben simpelweg te maken met ons eten. Aandacht voor gezonde voeding en duurzaam omgaan met het milieu is een collectief belang en een gezamenlijke verantwoordelijkheid', aldus Emile.

Groenten in plaats van vlees

'Dat verantwoord koken met groenten in plaats van vlees en genieten van verrassende smaken prima samengaan is voor menigeen wellicht een verrassing. Dat is ook de reden dat Oud London samen met Emile van der Staak de gast probeert te verleiden met dit bijzondere menu', aldus van Dijk.

‘Het gouden ei’ en ‘Knolselderij in eigen jus met mierikswortel en lavas’ zijn een paar van de creatieve gerechten die worden geserveerd. Oud London heeft hiermee een unieke aanvulling op haar menukaart, waar in deze periode ook nog gewoon uit gekozen kan worden.