nieuws

High Cuisine: chefs koken met geestverruimende middelen

Restaurant 3089

High Cuisine: chefs koken met geestverruimende middelen

Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Maris Piper), Andy Brauers (Kasteel ter Worm) Floris Versluijs (Keuken van Floris) en Rutger van der Weel (Katseveer) zijn de vijf chefs die in de tv-serie High Cuisine op Videoland figureren. In deze serie koken de chefs Noah Tucker en Tony Joseph met geestverruimende middelen.

Koken op een hoog niveau in combinatie met geestverruimende middelen. Dat zijn de ingrediënten voor een nieuwe serie van Videoland, meldt RTL, eigenaar van Videoland.

Bij een lancering van ‘High Cuisine’ en bijna 1 april wordt de redactie van Misset Horeca wantrouwig, maar chef Guillaume de Beer bevestigt zijn deelname en zegt dat er wel degelijk opnames zijn gemaakt.

Terug naar het persbericht. De chefs Noah Tucker en Tony Joseph verwerken ’the herbs of the gods’ zoals zij middelen als cannabis noemen, al jaren in hun keuken. Beide chefs zijn woonachtig in Nederland en startten hier meerdere horecabedrijven op. Ze gaan langs bij vier Nederlandse chefs die ook aanschuiven bij het high-cuisine diner waarmee elke aflevering afsluit.

Chefs uit NL in High Cuisine

Aflevering 1: Amsterdam, Noord Holland
–       Maris Piper
–       Freek van Noortwijk & Guillaume de Beer

Aflevering 2: Limburg
–       Kasteel TerWorm
–       Andy Brauers

Aflevering 3: Rotterdam, Zuid-Holland
–       In de keuken van Floris
–       Floris Versluijs

Aflevering 4: Zeeland
–       Katseveer
–       Rutger van der Weel

Door hun passie voor goed eten te combineren met geestverruimende middelen zorgen de chefs voor een nieuwe eetervaring. In de nieuwe documentaireserie High Cuisine trekken Noah en Tony in vier afleveringen door heel Nederland, waar lokale topchefs hen inspireren tot nieuwe culinaire combinaties.

In aanloop naar 4 april (4/20) volgende maand, de onofficiële dag van de cannabiscultuur, lanceert Videoland de documentaireserie op 5 april.

Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in sterrenrestaurants, begonnen topchefs Noah Tucker en Tony Joseph ruim vijf jaar geleden met het combineren van eten met geestverruimende middelen. Door middel van ‘microdosing’ bereiden ze gerechten op moleculair niveau en brengen ze goed eten naar een andere dimensie. Alle ervaringen en research die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan zijn verwerkt in hun nieuwe documentaireserie.

Met Nederlandse chefs

In iedere aflevering van High Cuisine gaan Noah en Tony langs bij een andere Nederlandse chef voor inspiratie. Zo bezoeken ze onder meer Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer van Maris Piper in Amsterdam en Andy Brauers van Kasteel TerWorm in Limburg.

Ook kijken ze hoe het eraan toe gaat bij Cannabis-boerderijen en nemen ze een kijkje achter de schermen bij de grootste smartshop van Europa. Aan het eind van iedere aflevering presenteren ze hun nieuwe gerechten in een uniek High Cuisine diner waar de lokale chef aanschuift.

High Cuisine is geproduceerd door Totem Media en vanaf 5 april in zijn geheel te zien bij Videoland. De chefs hebben tevens een kookboek gemaakt: High Bites. 

Leestip:

>>> Nieuwe Garde op Videoland