nieuws

Topkoks geven kijkje achter schermen op Nationale Horecadag

Restaurant 1246

Topkoks geven kijkje achter schermen op Nationale Horecadag
Foto: Jan Willen Schouten

Op de eerste editie van de Nationale Horecadag op 21 mei – omschreven als de grootste open dag voor de horeca – geven ook topkoks Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg een kijkje achter de schermen.

Ron Blaauw: ‘Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart.’ Diverse horecabedrijven, verspreid over heel Nederland zetten op 21 mei de deuren open tijdens de Nationale Horecadag. Van de meest luxe hotels en restaurants, tot een borrelboot over de grachten. Zo kan je een kijkje nemen in het luxe Waldorf Astoria Amsterdam of InterContinental Amstel Amsterdam. Of een rondleiding krijgen bij Pulitzer Amsterdam of  van Ron Blaauw. SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Accor Hotels, bekend van het gerenommeerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam, organiseert een boottour langs haar Amsterdamse hotels via de Amsterdamse grachten en in Rotterdam opent het schip ss Rotterdam van WestCord Hotels haar deuren.

‘Cv’s zijn uit de tijd, organiseer open dagen wanneer je personeel wilt werven en vertel dan wat een functie inhoudt’, zei Robert Kranenborg al tijdens de Horecava. ‘Het maakt mensen nieuwsgierig.

Thrill Grill

Nationale Horecadag

Aan werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laten ondernemers tijdens de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Het initiatief is opgezet in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), VHC Jongens én initiatiefnemer Lennart Maas. De open dag heeft als doel mensen te enthousiasmeren om in de horeca te komen werken.

Lennart Maas

Initiatiefnemer Lennart Maas: ‘In tijden waarin het personeelstekort in de horeca alleen maar toeneemt, is het des te belangrijker dat de horeca haar handen ineen slaat om mensen te enthousiasmeren voor onze branche. Tijdens Nationale Horecadag doen wij precies dat en laat horeca door heel Nederland zien dat werken in de horeca ontzettend mooi is, niet alleen maar lange dagen werken is én echt iets is voor iedereen.’

200 bedrijven

Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het landelijke evenement, waarbij er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn hier te vinden op Nationalehorecadag.nl.

KHN en SVH

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: ‘Het is belangrijk dat we mensen een kijkje in onze keuken geven. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.’

arbeidsmarkt horeca

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: ‘SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.’

Reageer op dit artikel