nieuws

Maître Fromager Evert Schönhage wint WK voor kaasmeesters

Restaurant 725

Maître Fromager Evert Schönhage wint WK voor kaasmeesters

Evert Schönhage, Maître Fromager van Lindenhoff, mag zich de beste kaasmeester ter wereld noemen. Begin juni 2019 sleepte hij de eerste plaats in de wacht tijdens het Concours Mondial du Meilleur Fromager 2019 in Tours, Frankrijk.

Het Concours Mondial du Meilleur Fromager is een tweejaarlijks kampioenschap voor kaasmeesters van over de hele wereld. De wedstrijd bestaat uit 9 verschillende proeven, waaronder een blinde proeverij, het creëren van een kaasplateau en een presentatie van een kaas naar keuze — waarvoor Schönhage de beste Remeker van het afgelopen jaar selecteerde. Met zijn diepgaande kennis en authentieke vakmanschap behaalde hij de eerste prijs.

Een geweldige prestatie voor Schönhage, die al sinds 2008 met veel zorg de allerbeste kazen selecteert en affineert voor Lindenhoff. Lindenhoff is een familiebedrijf dat al 30 jaar boerenproducten levert aan restaurateurs en consumenten, met als doel om mensen te laten genieten van goed geproduceerde voeding met authentieke smaak.

Door de jaren profileerde Schönhage zich in binnen- en buitenland als keurmeester, om in 2017 geïnaugureerd te worden tot Maître Fromager door het Internationale Kaasgilde. ‘De benoeming tot ‘Meilleur Fromager’ is een welverdiende erkenning voor de jarenlange toewijding, inzet en passie waarmee Evert zijn stempel op de kaaswereld heeft gedrukt’, aldus Lindenhoff.