Schilo van Coevorden lanceert menu in samenwerking met Belvedere Vodka

Schilo van Coevorden lanceert menu in samenwerking met Belvedere Vodka

Schilo van Coevorden lanceert in samenwerking met Belvedere Vodka  een exclusief menu. Het menu, geïnspireerd op de natuurlijke smaken van het land, is alleen in de maand augustus te ervaren in de Brasserie van het Conservatorium hotel.

'Voor deze samenwerking bracht ik mijn team van de stad naar het land. We lieten ons inspireren door de herkomst van Belvedere Vodka en haar pure smaken, de kwaliteit van ingrediënten en dat luxe gevoel, zonder poespas', aldus Schilo van Coevorden, executive chef Conservatorium hotel. De executive chef van het Conservatorium hotel hecht grote waarde aan de herkomst van zijn ingrediënten. Zo combineert hij in restaurant Taiko zijn Oosterse specerijen met lokale vis en verse groentes tot moderne Aziatische gerechten.

Belvedere

Voor Belvedere richt hij zich eenmalig op een ander deel van de wereld. Voor deze bijzondere samenwerking liet hij zich inspireren door de herkomst van vodka en de natuurlijke smaken van het land. Elke gang vindt een ideale partner in een bijpassende Belvedere Vodka-cocktail. Zo komen de warme roggewafels en foreleitjes met de zomerse The Pomme Highball met frisse citrus en appel. De in hooi geroosterde tarbot met een Rabarber Souren de Poolse pierogi gevuld met wilde Schipholgans met een Polish Martini. Tot slot krijgt het klassieke Lemon Colonel dessert als afsluiter een even klassieke Espresso Martini.

Het menu (€78,-) en de Belvedere Vodkacocktailpairing (€60,-) zijn exclusief in de maand augustus te bestellen in de Brasserie van het Conservatorium hotel.

Met de lancering van het merk in 1993 zette Belvedere een nieuwe standaard voor vodka als ’s werelds eerste luxury vodka brand. Vandaag de dag wordt Belvedere’s kenmerkende karakter internationaal erkend door vodkakenners. De spirit wordt geprezen om zijn 100% natuurlijke ingrediënten. Belvedere wordt omschreven als zacht, met een licht zoete smaak en een soepele, fluweelzachte afdronk door het gebruik van Poolse Dankowskie rogge en water uit Belvedere’s eigen zuivere waterbron.

Belvedere’s The Pomme Highball

Een voorproefje op deze samenwerking maak je eenvoudig met dit zomerse recept. Deze Belvedere highball cocktail heeft de verfrissende smaken van citrus en appel.

Ingrediënten:

45 ml Belvedere Vodka
60 ml versgeperst appelsap
20 ml limoensap
10 ml suikersiroop
2 komkommerschijfjes besprenkeld met kurkuma Fever-Tree sodawater

Vul een highball glas met ijs. Voeg de Belvedere Vodka, appelsap, limoensap en suikersiroop toe. Roer goed door. Top het glas af met sodawater en garneer met de komkommer.

Over Belvedere Vodka

In het hart van Polen vervaardigt Belvedere Vodka al sinds 1993 vodka. Traditionele distillering en slechts twee natuurlijke ingrediënten –100% Dankowskie Gold rogge en het puurste water uit eigen bron –maken Belvedere een symbool van luxe en vakmanschap. Een vodka zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of suikers.