TheFork Festival: zeven weken 50 procent korting op diner

TheFork Festival: zeven weken 50 procent korting op diner

TheFork (voorheen Iens) herhaalt haar kortingsactie TheFork Festival. Zeven weken lang bieden de meeste deelnemers 50 procent korting aan op het eten. Toprestaurants die meedoen bieden een actiemenu aan voor een speciale prijs.

TheFork Festival vindt plaats van 17 oktober tot en met 30 november 2019. De meeste deelnemers - bijna 1000 deelnemers volgens het bedrijf - bieden gasten 50 procent korting aan op het eten. Drankjes zijn uitgesloten van korting. Voorwaarde is wel dat gasten via The Fork reserveren. Het is de tweede keer dit jaar dat het reserveringsplatform deze kortingsactie organiseert.

Restaurant en acties

  • Bridges – Amsterdam: 5 gangen 55 euro
  • Restaurant Lars – Amsterdam: 6 gangen 65 euro
  • FG – Rotterdam: 10 gangen 100 euro
  • Parkheuvel – Rotterdam: 4 gangen all-in: 135 euro
  • FG Food Labs – Rotterdam: 5 gangen plus 5 glazen wijn 100 euro
  • Jan Smink – Wolvega: 6 gangen all-in 140 euro
  • Vandal – Rotterdam: 3 gangen plus champagne 47,50
  • The Green Rose – Arnhem: 5 gangen 40 euro
  • Fnidsen - Alkmaar: 4 gangen 37,50 euro

Onder de deelnemers zijn veel genomineerden van The Fork Restaurant Awards. Winnaar Frenchie – Haarlem, biedt in de actieperiode een 6 gangen menu aan van 49,50 euro. Nummer twee, Frunk, biedt een 7 gangen menu aan voor 80 euro.

Goed kijken

Voor gebruikers is het zaak goed te kijken welk restaurant ze reserveren onder welke voorwaarden. Ook het aantal personen is van belang, kom je alleen dan geldt de korting op het eten namelijk niet. Minimale tafelbezetting is twee personen. Ook bij de all-in menu’s vermeldt TheFork ‘niet van toepassing op drankjes’ terwijl deze dan juist wel bij de prijs zijn inbegrepen.

Naschrift redactie (18-10): Daags na publicatie van bovenstaande krijgt Misset Horeca van TheFork de mededeling dat de vermelding 'niet van toepassing op drankjes' is verwijderd bij de restaurants die een all-in menu aanbieden.

TheFork Festival

De aanprijzing van het menu van Jan Smink. 6 gangen 140 euro... Wel all-in.

Restaurants mogen zelf weten op welke dagen ze de korting inzetten. Veel zaken bieden elke openingsdag de helft korting aan op het eten.

TheFork was Iens

Iens, onderdeel van TripAdvisor, opereert sinds 18 februari 2019 onder de internationale merknaam TheFork. Iens werd in 2015 overgenomen door The Fork, onderdeel van TripAdvisor. Ook de opzet veranderde: alleen restaurants waar via The Fork kan worden gereserveerd, tonen op het platform en alleen gasten die via The Fork hebben gereserveerd, kunnen een review achterlaten.