Franse horeca nog tot 11 mei dicht vanwege coronavirus

Franse horeca nog tot 11 mei dicht vanwege coronavirus

Franse horecabedrijven moeten hun deuren nog tot 11 mei gesloten houden. Frankrijk heeft de lockdown op maandag 13 april verlengd tot 11 mei.

In Frankrijk mogen mensen sinds 17 maart hun huis alleen nog maar uit als dat echt noodzakelijk is.

Wandelen, de hond uitlaten of sporten mag slechts een uur per dag en in een straal van 1 kilometer rond de eigen woning.

President Macron kondigde in het Paasweekend wel extra maatregelen aan om bedrijven en werknemers die ernstig te lijden hebben van de lockdown te steunen. Er wordt ook gewerkt aan een specifiek hulpplan voor sectoren als toerisme, hotels, horeca en cultuur.

Vanaf 11 mei moet het mogelijk zijn in Frankrijk om geleidelijk over te gaan tot een heropening van de scholen en de kinderopvang. In het hoger onderwijs zullen de lessen niet voor de zomer hervat worden. Voor de examens daar moet nog een regeling worden uitgewerkt.

Het dodental door besmetting met het coronavirus nadert in Frankrijk de 15.000. De gezondheidsautoriteiten meldden maandag 13 april dat tot dusver 14.967 patiënten zijn overleden aan de longziekte.

Het aantal personen bij wie corona is vastgesteld tot ruim 136.500.

Nederland

In Nederland is de horeca in ieder geval tot 28 april gesloten. Op 21 april wordt bekend of deze maatregel wordt verlengd.

Bij onze oosterburen is de horeca in ieder geval tot 19 april gesloten. In België wordt op 14 april bekend of en hoe lang de corona-maatregelen verlengd worden.