Theaterrestaurant Venlo wil Bib Gourmand

Theaterrestaurant Venlo wil Bib Gourmand

Theater De Maaspoort in Venlo wil een Bib Gourmand behalen voor haar restaurant Cabillaud. Recent nam het theater de horeca terug in eigen beheer van cateraar Ria Joosten.

Naast Restaurant Cabillaud omvat de horeca van Theater de Maaspoort ook een hotel met 42 kamers, brasserie Luif en een dakterras met zicht op de Maas. Plus de foyer. De 40 medewerkers gaan over van Ria Joosten naar het theater zelf.

Directeur Thomassen wil met Restaurant Cabillaud (chef Wouter Verheijen) een Bib Gourmand behalen. Dit is een beloning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een driegangenmenu kost hierbij maximaal 39 euro.

Wouter Verheijen

Verheijen werkt sinds februari 2019 voor restaurant Cabillaud in Venlo. Daarvoor stond hij in de keukens van Valuas (Venlo), Fris (Haarlem) en 't Nonnetje in Harderwijk. Tijdens zijn studie was hij leerling in de keuken van La Mangerie, 't Amsterdammertje en Ron Gastrobar Amsterdam.

Ria Joosten

Het contract met Ria Joosten liep 1 juli 2020 af. Ze wilde graag verlenging en stapte hiervoor ook naar de rechter, maar kreeg geen gelijk. Joosten verzorgde de hele horeca 9 jaar voor Theater Maaspoort.

Directeur Leon Thomassen zegt in regionale media dat hij nog meer opbrengsten uit de horeca wil halen. ‘Daarom neem ik het weer in eigen hand.’ Hier spreekt hij ook zijn ambities uit voor een Bib Gourmand.

In Nederland hebben 133 restaurants een Bib Gourmand gekregen van Michelin. Om in aanmerking te komen dienen de restaurants een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro te serveren. Elk bekroond restaurant verzekert volgens Michelin 'een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.'

Op de vraag of het verstandig is om midden in de coronacrisis de horeca zelf te gaan doen, antwoord Thomassen nuchter. ‘Het contract liep 1 juli af.’ Thomassen geeft aan dat hij al jaren de wens koestert om de horeca in eigen hand te hebben. ‘Dan heb je meer slagkracht, omdat je niet met een externe partij hoeft te overleggen.’

Eerder deze week liet Restaurant Ledeboer juist weten afscheid te willen nemen van haar Bib Gourmand. Lees hier waarom.