Kok Robert Verweij lanceert online platform voor culinaire cursussen

Kok Robert Verweij lanceert online platform voor culinaire cursussen

Kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij is gestart met CookingAcademy.nl. Dit is een platform met online culinaire cursussen. Kennis en ervaring van hem en vak-collega's zijn er toegankelijk en betaalbaar gebundeld.

Robert Verweij: ‘De CookingAcademy is er voor iedereen die nóg beter wil leren koken. Daarnaast is het ook een online community van medecursisten en docenten.’

Edwin Klaasen, Betty Koster en Jeroen Veldkamp

Robert Verweij was onder meer een aantal jaren te zien op tv, in het programma Life & Cooking. Hij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen. ‘We leren mensen geen recepten maken, want recepten zijn trucjes’, waarschuwt hij. ‘Ik leer mensen, samen met mijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s zoals Edwin Klaasen, Betty Koster en Jeroen Veldkamp, technieken en processen beheersen waar je honderden gerechten mee kunt maken.’

Betaalbaar

Volgens Verweij is het aanbod prima betaalbaar. Een cursus sous vide koken kost bijvoorbeeld 99 euro, kennis over Italiaanse wijn vergaren kan voor 57 euro en de cursus groente wordt aangeboden voor 75 euro. Er staan nu 13 cursussen online met ongeveer 400 video’s. Het aanbod omvat brood, sushi, pizza, pasta, groenten, vlees en wijn. Binnenkort volgen de cursussen over kaas, koffie, thee en patisserie.

Cursus op eigen tempo

Verweij speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden. ‘Zo heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.’

De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook koks met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills. Verweij: ‘Wist je bijvoorbeeld  dat het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees op precies 91 ºC ligt?’

Specialisten aan boord

Het team van Verweij bestaat enkel uit de toppers uit hun vakgebied zoals pizzabakker Simon Giaccotto, sushikenner Arjan Siemerink en broodbakker Edwin Klaasen. Van vlees tot groente en van desserts tot bier: voor elke discipline biedt CookingAcademy.nl online cursussen. Bij iedere cursus krijgen gebruikers gratis toegang tot de online community. ‘Om vragen te stellen aan en contacten te leggen met andere koks’, onthult Verweij.

‘Daarnaast zullen docenten regelmatig interessante content als tips en recepten plaatsen. Een waardevolle aanvulling op de cursus.’ Via CookingAcademy.nl kunnen vakgenoten een gratis proefles volgen.