Brandstichting bij The Harbour Club Amsterdam Oost

Brandstichting bij The Harbour Club Amsterdam Oost

The Harbour Club Amsterdam Oost is in de nacht van zondag op maandag getroffen door brandstichting. 'De schrik zit er goed in, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en valt de schade mee.'

Joost Verhoeven, mede-eigenaar van The Harbour Club Amsterdam Oost aan de Cruquiusweg, wil verder niets zeggen over het incident bij zijn restaurant.

Een woordvoerder laat weten dat de recherche de zaak in onderzoek heeft en er om die reden geen communicatie naar buiten plaatsvindt. ‘We willen het onderzoek op geen enkele manier hinderen, natuurlijk.’

The Harbour Club gewoon open

‘We blijven vandaag, maandag 19 juli, overdag gesloten, maar vanavond openen onze deuren weer als vanouds. De schrik zit er - zoals gezegd - goed in maar gelukkig is de brand snel opgemerkt, is er snel geblust en is de schade beperkt gebleven.’ Er is niemand gewond geraakt.

De politie is ’s nachts direct een zoekactie gestart naar de daders. Via Burgernet werd een signalement verspreid van 'drie donker getinte mannen met een AH-tas'. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook de politiehelikopter is ingezet voor onderzoek, maar er zijn geen verdachten aangetroffen.

Uitbreiding locatie

Bij deze vestiging van The Harbour Club gaat na de zomer een nieuw theater van start. Onder meer Hans Klok gaat meewerken aan het verzorgen van theatershows en diners.