Sibrecht Benning nieuwe chef de cuisine Document 12

Sibrecht Benning nieuwe chef de cuisine Document 12
Sibrecht Benning

Document 12 is gestart als luxe lunchroom maar heeft sinds de heropening van de horeca ook de gelegenheid om 's avonds te dineren.

Eigenaar Tim Bongers, voormalig assistent-maître bij restaurant Cordial* en maître-sommelier bij restaurant Versaen*, ontdekte tijdens de lockdownperiode dat hij de verfijning en het wijn/spijs gedeelte zoals bij eerder benoemde restaurants miste. In de tweede lockdown is er dan ook besloten om het roer om te gooien en meer focus te leggen op het diner.

Tim Bongers is als stagiair begonnen bij restaurant Cordial* in Oss waar Roy Pelgrim - de maître-sommelier destijds - zijn enthousiasme over wijnen en vooral de wijn/spijs combinaties overbracht. Pelgrim, tegenwoordig werkzaam bij wijnimporteur Anfors-Imperial, heeft Tim gevormd tot de gastheer die hij nu is. Bij restaurant Versaen* in Ravenstein kreeg Tim als maître-sommelier de vrijheid om de opgedane kennis en ervaring verder te ontwikkelen.

Naar een hoger plan

Om het diner naar een hoger plan te tillen werd er gezocht naar een chef de cuisine met veel ervaring zodat Bongers de volledige focus kan leggen op de voorkant. Sibrecht Benning stuurde een mail, waarna er vrij snel een gesprek volgde. Sibrecht is een brok passie. Tijdens het eerste gesprek was het al snel duidelijk dat ze een aanwinst zou zijn voor het team. Benning straalt passie uit, heeft ruime ervaring met het restaurant dat ze zeven jaar lang gehad heeft en de vele stages die ze gelopen heeft in diverse sterrenrestaurants.

Chef de cuisine

Sibrecht Benning gaat per 1 september aan de slag als chef de cuisine. Naast haar staat Laura Peters als haar rechterhand. Bongers: 'Laura heeft tot nu toe alles alleen gedaan in de keuken en het restaurant de goede richting in gekookt. Nu is het tijd om door te pakken met Sibrecht erbij'.

'Sibrecht kookt verfijnde gerechten die ware smaakbommetjes zijn. Ze is geliefd bij vele gasten vanwege haar specerijen combinaties, haar ‘out-of-the-box’ denken en niet alledaagse ingrediënten. Sibrecht stond eerder al in de Michelin gids, kookte 14 punten in de Gault-Millau gids en stond in de Lekker500. Ze won in 2019 de persprijs van de prestigieuze kookwedstrijd Slag op de Schelde. Met haar kennis van de wijn- spijs combinaties die zij heeft geleerd van smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie is zij een fijne aanvulling voor het team.'