Sterrestaurant Zout&Citroen start met verbouwing in lockdown

Sterrestaurant Zout&Citroen start met verbouwing in lockdown

Bram en Patricia Hellemal van sterrestaurant Zout&Citroen in Oosterhout gebruiken de lockdown om van start te gaan met de verbouwing van de keuken.

'Na wederom een jaar vol hoogtepunten en een aantal diepe dalen veroorzaakt door de coronarestricties hebben we toch besloten om deze stap door te zetten.' Het echtpaar vertelt in 2014 met beperkte middelen te zijn begonnen aan het avontuur. 'Samen met onze medewerkers hebben wij Zout&Citroen weten uit te bouwen tot het bedrijf wat het nu is.'

Fase 1 van de keuken

Nu willen Bram en Patricia Helleman de stap gaan nemen om hun restaurant nog verder te verbeteren. In januari zal fase 1 van de verbouwing gerealiseerd worden. 'We zijn om die reden dan even helemaal gesloten, dus ook geen afhaal en bezorging meer. Dan kunnen we na de lockdown een frisse starten maken. De verbouwing zou midden januari gereed moeten zijn. 'Dus hopelijk kunnen we dan meteen weer aan de slag', aldus Patricia Helleman. 'We hebben een topteam klaarstaan dat heel graag wil knallen.'

Buikpijn

Ze vertelt best even buikpijn te hebben gehad van de beslissing om de keuken aan te gaan pakken in deze onzekere tijden. 'Het is een behoorlijke investering, maar nu we toch verplicht dicht zijn, is het de meest gunstige periode om de keuken aan te pakken.' De keuken is verdeeld in drie ruimtes: een spoelkeuken, koude- en warme keuken.

De garde-manger en patisserie, alsmede de spoelkeuken zullen nu volledig vernieuwd worden. 'Hierdoor kunnen wij eindelijk een aparte partie voor brood creëren. Wij hebben ons hier het afgelopen jaar in gespecialiseerd omdat we graag alles wat we aan onze gasten serveren zelf willen maken met de smaken en texturen die wij voor ogen hebben.'

Fase 2 in de zomersluiting

Tijdens de geplande sluiting in de zomer staat fase 2 gepland van de keukenverbouwing waar de warme keuken; de gehele roti- en entremetier keuken vernieuwd worden en zullen worden opgedeeld in twee losse parties. 'Ons keukenteam is erg enthousiast en hoopt u het komende jaar te laten genieten van deze
kwaliteitsimpuls.'

In 2019 nam het echtpaar het interieur van het restaurant al onder handen. De zaak kreeg toen een complete restyling.