Chef-kok Straub draagt opvolger Berger aan bij Nobel

Chef-kok Straub draagt opvolger Berger aan bij Nobel

Martin Berger is de nieuwe chef-kok van restaurant Nobel op Ameland. De Fransman volgt zijn landgenoot Philippe Straub op die terugkeert naar zijn vaderland. Straub heeft zijn opvolger zelf aangedragen bij eigenaar Barend Nobel. Het Amelandse Hotel-restaurant en café krijgt daarnaast een volledig nieuw terras dit voorjaar, waaraan momenteel de laatste hand gelegd wordt in Indonesië.

Met het vertrek van Philippe Straub komt er een einde aan een achtjarig werkverband bij Nobel op Ameland. Hij keert terug naar Frankrijk. Nobel-eigenaar Barend Nobel: 'Philippe heeft onlangs een kindje gekregen en heeft in Frankrijk ook nog familie. Daarnaast kon hij het restaurant van zijn moeder overnemen aldaar, dus zijn wens was begrijpelijk.' Straub heeft de keuken van Nobel op de kaart gezet en laat het achter met een notering in de Lekker 500 en een eervolle vermelding in de Michelingids.

Culinaire ambities

Nobel heeft er bij Straub wel op aangedrongen mee te denken over zijn opvolging. 'Want ik begreep en begrijp zijn wens volledig, maar het is razend moeilijk een goede kok te vinden. En Philippe's vertrek mag natuurlijk niet ten koste gaan van onze culinaire ambities. Het laatste dat ik wil is terug naar de ossenhaas en de schnitzel.' Mede op advies van Straub is de keuze daarom gevallen op Martin Berger. De Fransman is sinds 2010 in Nederland werkzaam, bij Het Armhuis op Vlieland, waar hij een notering in de Lekker 500 verdiende.

Vernieuwd terras

Naast de culinaire ambities streeft Nobel op alle fronten naar perfectie. De voormalig Café Top 100-winnaar (plek 21 in de meest recente editie) heeft het zich ook ingeschreven voor de komende Koffie Top 100 en de Terras Top 100.

Nobel krijgt dit jaar een compleet vernieuwd terras. Barend Nobel: 'Dat wordt momenteel in Indonesië gemaakt, volledig van teak, met heaters en al in de tafels. Als het klaar is, wordt het hierheen verscheept.' De verwachting is dat het terras medio april in gebruik genomen kan worden.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.