LFE nieuwe importeur Bellingham

LFE nieuwe importeur Bellingham

LFE is per 1 september de nieuwe Nederlandse importeur en distributeur van het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham, dat eigendom is van DGB, één van Zuid-Afrika's belangrijkste wijnproducenten.

Het merk Bellingham omvat de internationaal succesvolle lijnen als The Bernard Series, Bellingham Homestead, Bellingham Tree Series en de Innovation Serie.

Bellingham past bij ambitie LFE

Maarten van den Dungen, Export Manager van DGB: 'Na een jarenlange samenwerking met Vos & Partners en Intercaves moest DGB op zoek naar een nieuwe importeur. Bellingham is voor ons een iconisch en erg belangrijk merk. We hebben dan ook een grondige selectie gemaakt van Nederlandse importeurs. Voor ons was LFE de meest logische keuze. LFE is de afgelopen jaren hard gegroeid in het out-of-home kanaal. Ze investeerde in een sterk team met kennis en passie, ontwikkelde een doordachte en inventieve route-to-market en heeft een innovatieve en onconventionele marketingaanpak. Wij vinden dat onze ambities met het merk Bellingham perfect aansluiten bij de ambities van LFE.'

Kroonjuweel in LFE assortiment

Marcel Kerkmeester, algemeen directeur van LFE, voegt daar aan toe: 'Wij zijn erg blij om een prachtig merk als Bellingham toe te mogen voegen aan ons assortiment. Bellingham’s wijnen zijn stuk voor stuk schitterend. De award-winning Bernard Series heeft een wereldwijde reputatie en de nieuwe Homestead serie is uniek in haar regiospecificiteit. Een nieuw kroonjuweel in ons assortiment dat wij een stevige plek in de Nederlandse markt gaan geven.'

De komende weken zullen DGB en LFE samen het distributiemodel voor Bellingham in detail vorm gaan geven, binnen de strategische kaders van het merk. Daarbij zorgen zij dat het merk binnenkort weer volop verkrijgbaar is in de horeca en de vakhandel.