Logement No5 in Assen is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017

Logement No5 in Assen is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017

Bed & Breakfast Logement No5 in het Drentse Assen is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017. De tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor B&B Villa Nieuwland in het Noord-Hollandse Den Oever en B&B La Marquise Chambres d'hôtes de Luxe in Budel, Noord-Brabant. Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland bekendgemaakt.

Bed & Breakfast Logement No5 behaalde het afgelopen jaar een topscore in de 5-tulpencategorie, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Binnen dit systeem worden B&B’s in Nederland beoordeeld en ingedeeld op kwaliteit. Logement No5 krijgt bovendien uitzonderlijk goede reviews op Bedandbreakfast.nl, een NederlandseB&B-website.

Royale suites

'Bij Logement No5, een monumentaal herenhuis in het hart van Assen, word je als gast ondergedompeld in luxe en rust', aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland

De B&B telt twee royale suites met ieder een eigen zitkamer en whirlpool. 'Naar de maatstaven van het B&B-classificatiesysteem biedt deze accommodatie het allerhoogste kwaliteitsniveau. Gasten beoordelen deze prachtige B&B bovendien met gemiddeld een 9,8. Dan is het predicaat Beste Bed & Breakfast van Nederland welverdiend'.

Winnaars overige categorieën

Woensdag zijn ook de beste B&B’s bekendgemaakt in de kwaliteitsklassen van 1 tot en met 4 tulpen. Dit zijn de winnaars per klasse:

4 tulpen

-Eerste prijs: ‘Erve Naatsboer’ in Overdinkel (Overijssel)

-Tweede prijs: ‘The Black Horse B&B & More’ in Ureterp (Friesland)

-Derde prijs: ‘De Reggestee’ in Hellendoorn (Overijssel)

3 tulpen

-Eerste prijs: ‘De Appelgaard’ in Culemborg (Gelderland)

-Tweede prijs: ‘Bed in de Betuwe’ in Hemmen (Gelderland)

-Derde prijs: ‘Het Knooppunt’ in Nuis (Groningen)

2 tulpen

-Eerste prijs: ‘B&B bij de jongens’ in Utrecht (Utrecht)

-Tweede prijs: ‘B&B Hotel California’ in Wichmond (Gelderland)

-Derde prijs: ‘Flora’s op Boerskotten’ in De Lutte (Overijssel)

1 tulp

-Eerste prijs: ‘B&B Passage’ in Driebergen (Utrecht)

-Tweede prijs: ‘Huize Sonja’ in Hollum (Friesland)

-Derde prijs: ‘Motorschip Elisabeth’ in Leeuwarden (Friesland)

Over Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. De stichting maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van 1 tot 5 tulpsymbolen. Elke deelnemende accommodatie wordt door mystery guests beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst. Ruim 530 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen.