Mei Wah door GaultMillau verkozen tot Aziatisch restaurant van het jaar

Mei Wah door GaultMillau verkozen tot Aziatisch restaurant van het jaar

Restaurants die de complexe Chinese keuken eren en hoog houden zijn zeldzaam. Dit op het eerste zicht eenvoudige restaurant is niet de gemiddelde Chinees op de hoek. Om die reden werd het restaurant maandag 3 december 2018 verkozen tot Aziatisch restaurant van het jaar van GaultMillau 2019..

Een award die nieuw is voor Nederland. Het is de eerste gids onder het nieuwe bewind van Godfried van der Lugt en dat ging gepaard met de komst van een aantal nieuwe awards, waaronder Aziatisch restaurant van het jaar 'Mei Wah telt 13,5 van de in totaal 20 GaultMillau punten.

'Precies, divers en rijk'

Bezieler en passievol verdediger van de Chinese keuken in Mei Wah is Taks Yuen. Alles uit de zee is hier de specialiteit, zoals ook vaak in Hong Kong het geval is. GaultMillau: 'De keuken van Mei Wah is precies, divers en rijk. Chinese gerechten van het hoogste niveau.' Zijn moeder staat ook al 53 jaar in de keuken.

Over Mei Wah

'Net zoals in 1965, wordt er vandaag de dag nog steeds gebruik gemaakt van dagverse schaal- en schelpdieren en wordt er gekookt met de beste kwaliteit kruiden en specerijen', schrijft het restaurant op haar website. Een andere belangrijk punt waarop restaurant Mei Wah zegt zich te onderscheiden van andere Chinese restaurants, is dat geen gebruik wordt gemaakt van Ve-tsin, een smaakversterker - ook wel bekend als E-621 of MSG - waar veel mensen gevoelig voor zijn. 'Wij geloven in de kwaliteit en versheid van onze producten, waardoor het versterken van de smaak  overbodig wordt.'

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>