Carlton Hotel Collection opent nieuw hotel in Edinburgh

Carlton Hotel Collection opent nieuw hotel in Edinburgh

Carlton Hotel Collection heeft in het historische centrum van de Schotse hoofdstad Edinbugh hotel Market Street met 98 kamers geopend. Het gloednieuwe design hotel is de 12e toevoeging aan Carlton en het vierde hotel van de groep in Groot-Brittannië.

Market Street hotelligt op loopafstand van de Royal Mile en Edinburgh Castle en is het eerste hotel in de Schotse hoofdstad dat aangesloten is bij Design Hotels.

De façade van het 98 kamers tellende hotel is opgetrokken uit authentiek Schotse steen; een hommage aan het rijke erfgoed van de stad. Erachter gaat een hedendaags, modern hart schuil. Het interieur is ontworpen door FG Stijl interior design en met GDS, die eerder prestigieuze prijzen won met o.a. Carlton's The Dominican in Brussel.

Trots op Market Street

Wat zijn we trots! Ons nieuwste hotel heeft zijn deuren geopend op de meest geweldige locatie in de Schotse hoofdstad. Het heeft zijn eigen karakter en identiteit, de Schotse gastvrijheid en brengt tegelijkertijd hulde aan het historische verhaal van Edinburgh. Market Street is een perfecte toevoeging aan de Carlton groep’, aldus Alfred Bree, Managing Director van de Carlton Hotel Collection, die per 1 september met pensioen gaat.

Absoluut hoogtepunt van het hotel is de rooftop champagnelounge; Nor’ Loft. De rooftop champagnelounge is vernoemd naar het Nor’ Loch en biedt meer dan 20 verschillende soorten exclusieve champagne, van de prestigieuze Grand Marques tot de kleine, bijzondere wijnhuizen.

Over Carlton Hotel Collection

Carlton Hotel Collection bestaat momenteel uit twaalf hotels, waarvan zeven in Nederland, vier in Groot-Brittannië en één in België. De hotels zijn zowel qua exploitatie als qua onroerend goed in het bezit van Carlton Hotel Collection.

Met een omzet van 48,9 miljoen euro in Nederland over 2018, staat Carlton Hotel Collection op plek 43 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.