Het complete verzekeringspakket voor de horeca

Het complete verzekeringspakket voor de horeca

Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico's dan een caféhouder. Wil je het liefst alleen verzekerd zijn voor risico's die passen bij jouw situatie? Dat kan! Met het CompleetVerzekerd Horecapakket van De Goudse kies je uit verzekeringen met specifieke voordelen voor jouw branche.

CompleetVerzekerd Horeca is een pakket met verzekeringen voor je horecazaak, je personeel en voor jou als horecaondernemer zelf. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met horecaondernemers en is bedoeld voor bijvoorbeeld hotels, restaurants en cafés. Jij bepaalt zelf welke verzekeringen je opneemt in het pakket.

1.Voor je horecazaak

CompleetVerzekerd Horeca biedt een compleet pakket voor de belangrijkste bedrijfsrisico’s voor je horecazaak met een aantal specifieke dekkingen voor horecaondernemers.

Inventaris/Goederenverzekering: dekt schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

-Schade door lekkage uit een drankinstallatie is verzekerd, inclusief de weggevloeide drank. En valt je koelinstallatie voor langere tijd uit? Ook dit is meeverzekerd tot € 5.000, -. Een hoger bedrag is mogelijk.
-Spullen op locatie (podium, meubilair, apparatuur) is meeverzekerd. Inventaris tot € 5.000,- en goederen tot € 1.000,-.
- Etikettendekking: wanneer etiketten van goederen als gevolg van water of brand worden beschadigd en de goederen hierdoor in waarde zijn verminderd dan wordt dit verschil in waarde vergoed.
-Heb je geïnvesteerd in je huurpand met een uitbouw of bar? Dit is tot € 10.000, -meeverzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk.

Aansprakelijkheidsverzekering: dekt schade als je als ondernemer aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan personen en zaken die door jou of één van je medewerkers wordt veroorzaakt.

 • Aansprakelijkheid voor schade aan jassen en spullen in je garderobe zijn meeverzekerd tot €1.000, -.
 • Heb je cateringactiviteiten buiten de deur? Ook deze nevenactiviteiten zijn gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Huur je wel eens een tent of podium? Aansprakelijkheid voor schade aan geleende of gehuurde zaken is verzekerd tot €50.000,-.
 • Aansprakelijkheid voor maaltijdbezorging met e-bikes (max. snelheid van 25 km/uur) kan aanvullend worden meeverzekerd.

Bedrijfsschadeverzekering: dekt je vaste lasten en compenseert de winst die je misloopt als je bedrijf tijdelijk stilstaat na een flinke brand, waterschade of andere calamiteit.

 • Heb je een vervangende locatie nodig of moet je tijdelijk meubilair huren om je bedrijfsactiviteiten voort te kunnen zetten na een flinke brand of waterschade? Deze kosten worden vergoed.
 • Moet je horecazaak verhuizen of heropend worden bijvoorbeeld na een brand? Dan worden de kosten vergoed om je klanten hiervan op de hoogte te stellen. Denk bijvoorbeeld aan advertentiekosten of reclameborden.
 • Een bioscoop of ander bedrijf in je directe omgeving kan zorgen voor een regelmatige bezoekersstroom. Als zo’n bedrijf tijdelijk moet sluiten door een brand zijn de inkomsten die je misloopt verzekerd.

Doorlopende evenementenverzekering: door onvoorziene omstandigheden zoals noodweer of een ongeval van een artiest.

 • Voor horecaondernemers die regelmatig een (klein) evenement organiseren zoals een optreden of kookworkshop.

Rechtsbijstandsverzekering: (financiële) hulp bij zakelijke conflicten.

 • Juridische bijstand voor zakelijke conflicten: denk aan conflicten met de gemeente over vergunningen of een conflict met een medewerker
 • Gratis telefonisch advies over vergunningen en contracten

Heb je je horecazaak uitgebreid met een winkel of andere nevenactiviteit? Ook dit is standaard meeverzekerd binnen het CompleetVerzekerd Horecapakket. Combineer je meerdere verzekeringen voor je bedrijf? Dan kan pakketkorting oplopen tot wel 10%. En: als je schade hebt op meerdere verzekeringen door één gebeurtenis, geldt alleen het hoogste risico.

2. Voor je personeel

Wat moet je als horecaondernemer zonder je personeel? Ongevallen en ziekteverzuim wil je dan ook het liefste voorkomen, toch? En als het gebeurt, wil je dat het goed geregeld is voor jou en je personeel. Zeker nu het lastig is om aan goed personeel te komen. CompleetVerzekerd Horeca biedt de belangrijkste personeelsverzekeringen in een pakket. Met specifieke voordelen voor horecaondernemers.

Horeca verzuimverzekering met arbo dienstverlening: biedt zekerheid van loondoorbetaling van je zieke medewerker en een effectieve aanpak van (de preventie van) ziekteverzuim.

 • Sluit aan op de horeca-cao.
 • Je beslist zelf of je oproepkrachten meeverzekert voor verzuim of niet.
 • Je wordt ondersteund door een persoonlijke ‘Horecacoach verzuim en personeel’: een vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie.
 • Je kunt kiezen uit arbodienstverlening van ArboNed of Perspectief:
  • Gegarandeerd preventiebudget van € 500,- per dreigend ziektegeval.
  • Gegarandeerd re-integratiebudget van € 4000,- per ziektegeval.
 • Speciaal horeca-Arbo tarief vanaf 0,50% van de SV-loonsom.
 • Eenvoudige verzuimadministratie (1x per jaar wijzigingen doorgeven).

Tip! Gemiddeld kost een ziekmelding zo’n 260 euro per dag, maar per bedrijf en situatie verschillen de kosten aanzienlijk. Benieuwd naar de kosten voor jouw bedrijf? Gebruik dan deze handige rekentool.

Ongevallenverzekering collectief: biedt financiële dekking bij ongevallen én hulp om ervoor te zorgen dat je werknemer waar mogelijk weer aan de slag gaat.

Breid je je verzuimverzekering uit met de Ongevallenverzekering Collectief? Dan krijg je pakketkorting van 3% op beide verzekeringen en betaal je geen toeslag als je in termijnen betaalt.

Nabestaandenverzekering collectief: biedt financiële zekerheid voor nabestaanden als een van je medewerkers overlijdt.

Bij het pensioenfonds Horeca en Catering is niet automatisch iets geregeld voor nabestaanden. Als je de Nabestaandenverzekering Collectief combineert met een verzuimverzekering en Ongevallenverzekering Collectief krijg je 5% korting op alle drie de verzekeringen.

 • Al vanaf een medewerker
 • Ook voor jou als werkgever
 • Meeverzekeren van je partner en partner van je werknemer(s) is mogelijk

Combineer je meerdere personeelsverzekeringen? Dan kan pakketkorting oplopen tot wel 10%.

3. Voor jezelf

Als je arbeidsongeschikt raakt, loop je het risico dat je in een klap (een deel) van je inkomen kwijt bent. Toch heeft maar 30% van de horecaondernemers een AOV afgesloten. Wist je dat een AOV-premie fiscaal aftrekbaar is?

Ondernemers AOV: beschermt je tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

 • Kosteloze persoonlijke coaching voor het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en een jaarlijkse online gezondheidscheck.
 • AOV-waardemeter: zo zorg je dat je verzekering aangepast is op veranderingen in je bedrijf en privésituatie.
 • Kies je voor een sommenverzekering (een vast verzekerd bedrag)? Dan krijg je dit bedrag uitgekeerd bij arbeidsongeschiktheid, ongeacht je inkomen.
 • Keuze uit een doorlopende korting of aanvangskorting.
 • Voor de instapvariant is geen medische keuring nodig.
 • Hoog maximaal verzekerd bedrag van € 200.000, -.

Preventie
Als horecaondernemer wil je schade het liefst voorkomen, toch? In de Preventiezaak van De Goudse kun je producten en -diensten aanschaffen om schade van  je horecazaak te voorkomen of beperken. Verzekerden van De Goudse profiteren van een flinke korting. Specifieke producten voor de horeca:

Wil je weten welke verzekeringen passen bij jouw horecazaak? Vraag het een adviseur. Wil je direct een offerte aanvragen voor CompleetVerzekerd Horeca? Dan kan natuurlijk ook!

Dit artikel is gesponsord door De Goudse Verzekeringen / bekijk hier het partnerdossier.