Tientallen boetes na illegale feesten en bijeenkomsten

Tientallen boetes na illegale feesten en bijeenkomsten

Door het hele land heeft de politie ook dit weekend weer een eind gemaakt aan illegale feesten en samenkomsten. Zo was er een feest in een werkplaats in Mill (Noord-Brabant). Er zijn 34 mensen op de bon geslingerd wegens het niet naleven van de coronaregels. Ook de organisator van het feest kreeg een boete.

Regionale media melden nog meer illegale bijeenkomsten. Zo is op de markt in Druten een einde gemaakt aan een samenkomst van veel jongeren. Daarbij zijn volgens Omroep Gelderland meerdere coronabekeuringen uitgeschreven. In Zundert is een café gesloten waar een kleine 30 mensen zich niet aan de coronaregels hielden, staat op de site van BN De Stem.

Boete

In een volkstuinencomplex in Amsterdam Noord kregen tien van de ongeveer dertig aanwezigen op een illegaal feest een boete, aldus AT5. RTV Rijnmond meldt dat negen jongeren een bekeuring kregen omdat ze zich in park in Dordrecht niet aan de coronaregels hielden. En in Rotterdam maakte de politie een eind aan een bruiloft met 35 gasten, waar geen mondkapjes werden gedragen en geen afstand werd gehouden.

Illegale feestjes

De horeca waarschuwde al voor illegale feestjes nu de horeca de deuren gesloten moet houden. In de horeca wordt de omgeving gecontroleerd en is sprake van een goede afzuiging. 'Nu verplaatst zich alles naar binnen, bij de mensen thuis’, zei eigenaar van De Posthoorn Michael Meeuwisse eerder. ‘Je haalt die gecontroleerde omgeving juist weg. Ik vind het heel frappant daar daar niet over wordt gepraat.’

Test-samenleving

Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft een plan opgesteld om te komen tot een ‘test-samenleving’, waardoor Nederland weer ‘vrijwel normaal’ kan leven. Zonder anderhalve meter afstand en alle horeca weer open. Voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen legt in De Telegraaf uit dat het plan bestaat uit drie fases, waarvan de laatste medio april 2021 haalbaar zou moeten zijn.

Gehele lokale bevolking testen

De eerste fase is het testen van de gehele lokale bevolking in regio’s met de meeste besmettingen. Zo kan het virus met 85 procent worden teruggedrongen, denkt VNO. Als dat gebeurd is en het virus is grotendeels gedoofd, kunnen horeca, kantoren en theaters weer open.