Fat Phill's breidt uit naar Den Haag en Rotterdam

Fat Phill's breidt uit naar Den Haag en Rotterdam

Hamburgerrestaurant Fat Phill's wil binnenkort de derde vestiging van Nederland openen. Na Amsterdam en Almere is het centrum van Den Haag de volgende plek waar de mensen kennis kunnen met de Amerikaanse deli. Daarna is Rotterdam aan de beurt.

Fat Phill’s is een concept van ondernemer Armin Vahabian, die geïnspireerd raakte door Amerikaanse deli’s. In april 2019 opende hij de eerste zaak in het centrum van Amsterdam. Sinds mei 2020 heeft ook het centrum van Almere een Fat Phill’s. Het is de bedoeling dat halverwege of eind november de derde vestiging opent aan de Gedempte Gracht in Den Haag, naast Pathé. De locaties doen aan maaltijdbezorging.

Dikke burgers, subs en cheese fries

Het menu bestaat voornamelijk uit dikke (fat) burgers die worden platgedrukt op de plaat en sandwiches, die net als in Amerika ‘subs’ worden genoemd. Verder is er een assortiment van verschillende soorten friet, waaronder Philly cheesesteak fries en het Buffalo fries.

Open tot 04.00 uur

De restaurants van Fat Phill’s bieden grotendeels hetzelfde assortiment. Qua vloeroppervlakte is Amsterdam met 40 vierkante meter de kleinste. De rest heeft de beschikking over ruim 100 vierkante meter.
Fat Phill’s wil zowel overdag als ’s nachts publiek trekken, en is daarom open van 11.00 uur tot soms wel 04.00 uur (in Amsterdam). De restaurants bevinden zich op A-locaties in steden met minimal 200 duizend inwoners. De investering voor franchisenemers ligt tussen de 80 en 100 duizend euro, waarvan 30 procent eigen vermogen.

Drie vestigingen per jaar

Het streven van Fat Phill’s is drie nieuwe zaken per jaar, waarvan twee in franchise en één in eigen beheer. Armin Vahabian draait de zaken in Amsterdam en Almere en is bezig met een vestiging in Rotterdam. De zaak in De Haag wordt een franchiselocatie.