Herman den Blijker geeft live kookworkshop aan 1000 mensen tegelijk

Herman den Blijker en zijn chefs Nick en Ian de Kousemaeker van restaurant Goud in Rotterdam gaan samen met bijna 1000 thuiskoks een driegangendiner koken. Den Blijker en zijn team geven de workshop via een livestream.

Dat corona veel veranderingen heeft gebracht, is ook Herman den Blijker niet ontgaan. Samen met het team van zijn restaurant Goud is hij gaan zoeken naar innovatieve oplossingen. Zo zijn er inmiddels de Goud maaltijdboxen die steeds beter hun weg vinden naar de klanten van het restaurant die zo toch de smaak en sfeer van het restaurant kunnen beleven. Met behulp van het YouTube-kanaal kunnen thuis de lekkerste gerechten zelf thuis worden klaar gemaakt.

En daar wordt nu een live kookworkshop aan toegevoegd. Den Blijker en het team van Goud zijn van mening dat koken met een livestream de perfecte culinaire ervaring is van deze tijd. De eerste is op 10 december, waarvoor bijna 1000 mensen zich hebben ingeschreven.

‘We zien eigenlijk alleen maar voordelen: deden we voorheen onze stinkende best om het op een avond 100 mensen naar de zin te maken, nu lukt het ons om een veelvoud daarvan een mooie maaltijd voor te zetten’, aldus den Blijker.

Na 10 december zijn de online diners ook verkrijgbaar op andere avonden. Deelnemers ontvangen thuis een box met ingrediënten en een persoonlijke inlogcode voor de workshop.

De moderne streamingtechniek bieden daarnaast ook interactiemogelijkheden. Zo kunnen deelnemers via hun beeldscherm vragen stellen aan de drie gastheren.

Restaurant Goud opende begin 2019 de deuren op de plek waar voorheen FG Restaurant van François Geurds zat.