Nomineren voor de F&B Professional of the Year 2021 kan nog tot 31 december

Nomineren voor de F&B Professional of the Year 2021 kan nog tot 31 december

Zoals elk jaar zoekt netwerkvereniging AF&BM naar de F&B Professional of the Year. Ondanks alles gaat ook de zoektocht naar een winnaar voor 2021 gewon door. De vereniging roept iedereen op zijn ideale F&B Professional voor 31 december te nomineren. De winnaar wordt begin februari bekendgemaakt.

'De verkiezing zal er natuurlijk anders uitzien dan voorgaande jaren, hoe weten we nog niet precies', zegt René Giel, voorzitter van de AF&BM (Association of Food & Beverage Management). Vooral de finale en de bekendmaking zullen anders zijn. Andere jaren werden de finalisten door de jury in hun eigen hotel bezocht en werd de winnaar bekendgemaakt tijdens het jaargala van de vereniging.

De AF&BM zoekt naar een ambassadeur voor het f&b vak. Dat hoeft zeker niet iemand te zijn die als f&b manager in een hotel werkt, ook f&b professionals uit restaurants of evenementenlocaties kunnen prima kandidaten zijn. Als ze zich maar positief onderscheiden in hun professie, ondernemerschap tonen en aantoonbaar van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf waar ze werken.

Kandidaten aandragen

Iedereen mag tot 31 december kandidaten aandragen, dat kan per mail aan de organisatie (info@afbm.nl). Uit alle nominaties kiest de jury tien kandidaten die op 8 januari bekend worden gemaakt. Vervolgens is het aan die tien kandidaten om online stemmen te gaan werven. Op 25 januari worden de stemmen geteld, waarna de drie met de meeste stemmen doorgaan naar de finale op 29 januari. Daarin moeten zij zich, op nog te bepalen wijze, presenteren aan de jury.

Op 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt bij een bezoek van de jury in het eigen bedrijf. Op het jaargala, wat op een later moment in het jaar wordt gehouden, wordt die winnaar dan nog een keer extra in het zonnetje gezet als opvolger van Agnes Raggers, winnaar van 2020.

De jury van de bestaat uit: voorzitter Maarten Wessels, Demian van der Reijden (Misset Horeca), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Agnes Raggers (als winnaar van de vorige editie).

De tien winnaars

In 2020 werd de verkiezing voor de tiende keer georganiseerd. Dit zijn de winnaars van de voorgaande edities:

2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan