Restaurant Slagerij de Beurs neemt terras The Manor over

Restaurant Slagerij de Beurs neemt terras The Manor over

Slagerij de Beurs, het restaurant van Timo de Beurs en Ard Muntjeswerf die in 2019 restaurant Flo van het Eden Hotel overnamen, gaat deze zomer tijdelijk verhuizen. Van de vaste locatie bij het Rembrandtplein met een klein schaduwrijk terras naar het grote zonnige terras van hotel The Manor in Amsterdam Oost.

Timo de Beurs en Ard Muntjeswerf gaan met de overname van het terras van The Manor terug naar hun roots. De slagerij van Timo’s familie zat ooit ook in Amsterdam Oost, in de Indische buurt. Muntjeswerf werkte voorheen ook in Oost, bij The Lobby en Restaurant Merkelbach.

‘Het is een beetje thuiskomen’, vertelt Muntjesberg. ‘Toen we hoorden dat Enoteca, het restaurant van The Manor, door Covid-19 voorlopig gesloten bleef, zagen we een grote kans omdat we bij ons eigen restaurant – Slagerij de Beurs - maar een klein terras hebben met nauwelijks zon. We kennen de directie van de Eden Hotelgroup goed en konden snel tot zaken komen. Vanaf begin juni gaan we in ieder geval de hele zomer het terras van The Manor overnemen.’

Slagerij de Beurs
paté en croûte

The Manor en De Beurs

Ook bij The Manor was er al een positieve ervaring met de Beurs. ‘We hadden in de eerste lockdown al een staycation met Slagerij de Beurs gedaan’, vertelt Nicole Lagas, directeur van The Manor Amsterdam. ‘Dat beviel eigenlijk heel goed, met veel goede reacties van onze gasten. Bovendien werken ze vanaf de start al goed samen met het Eden Hotel aan de Amstel.’

Voorlopig zal Slagerij de Beurs vijf dagen per week het terras van The Manor overnemen. ‘We zijn nog bezig om ons team te versterken; de bedoeling is dat we hier uiteindelijk 7 dagen open gaan. Onze vestiging in het centrum blijft de hele zomer gesloten. We starten bij The Manor met twee 5 gangen menu’s; een met onze signature gerechten als paté en croûte en pie en een geheel vegetarisch menu. Later zullen we dan ook a-la-carte gaan doen. We doen deze zomer daarbij ook nog een pop-up op het grote terras aan de Amstel bij Theater Carré,’ besluit Muntjesberg.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.