Illy deelt gratis espresso's uit om heropening horeca te vieren

Illy deelt gratis espresso's uit om heropening horeca te vieren

Het Italiaanse koffiemerk illy caffè deelt onder de noemer RipARTiAMO op 1 juli gratis kopjes espresso uit aan gasten in deelnemende horecazaken om zo de versoepelingen van de maatregelen en de bijna volledige heropening van de horeca te vieren én om een nieuwe lijn kunstzinnige kopjes te presenteren.

Gasten ontvangen op 1 juli de eerste espresso gratis van illy in een nieuw designkopje in ruim 30 deelnemende koffiebars in Nederland. Met deze symbolische actie, onder de noemer RipARTiAMO, viert illy de versoepelingen van 26 juni voor de horeca.

'RipARTiAMO is een boodschap van hoop om met vertrouwen naar de toekomst te kijken na vijftien maanden van beperkingen en met de ernstige problemen die de pandemie heeft veroorzaakt voor de koffiebarsector, met scenario’s die elke week veranderden’, aldus Massimiliano Pogliani, ceo van illy caffè.

‘Het is een initiatief om weer met plezier van het ritueel van een espresso in een koffiebar te genieten – een genot dat we de afgelopen maanden hebben moeten missen. Indoor service is eindelijk hervat. Het is weer mogelijk om een kopje koffie te drinken aan de bar, een traditie die nauw verbonden is met het wonder en de geur van espresso. We kunnen nu hopen dat het ergste achter ons ligt en dat de vooruitzichten voor de toekomst zijn veranderd, als gevolg van de snelle voortgang van de vaccinatiecampagne, het harde werk van de gezondheidssector en de gewetensvolle vaststelling van veiligheids- en preventiemaatregelen.’

Met dit initiatief wil Poglinani zijn dankbaarheid en steun uitspreken aan alle partners en klanten. ‘Want illy betekent in de eerste plaats een community die elke dag samenkomt voor een kopje koffie. Dit is onze wens voor al die burgers wiens dagelijks leven de afgelopen maanden op zijn kop is gezet, en nog belangrijker, een teken van concrete steun voor bedrijven in de restaurant- en horecasector die door de beperkingen in ernstig gevaar zijn gebracht.’

Kunstenaar Matteo Attruia ontwierp voor de gelegenheid een speciale RipARTiAMO-koffiekop, een object dat kunst gebruikt om de schoonheid van koffiebars en van illy-koffie weer te geven. Het koffiekopje wordt gebruikt om koffie te schenken in de illy Caffès én deelnemende horecagelegenheden.