Gratis zonnebrandcrème bij ruim 70 pannenkoekenrestaurants

Gratis zonnebrandcrème bij ruim 70 pannenkoekenrestaurants

De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants voorziet aangesloten restaurants van een zonnebrandcrème dispenser voor op het terras. 'Nu de terrassen weer volstromen en de zon zich regelmatig van haar goede kant laat zien, is het voor iedereen belangrijk om goed te smeren.'

'Door zonnebrandcrème gratis aan te bieden, brengen we dat extra onder de aandacht van de gasten van onze pannenkoekenrestaurants', vertelt Hein Verhoeven, bestuurslid van de VEP.

Goed leren smeren

De ruim 70 pannenkoekenrestaurants die zijn aangesloten bij de vereniging, kunnen hun gasten straks voorzien van gratis zonnebrandcrème. 'Kinderen leren daardoor al op jonge leeftijd dat bescherming tegen de zon belangrijk is', vertelt Verhoeven. 'Zonbewustzijn is belangrijk. Maar als onze gasten lekker een pannenkoek komen eten op het terras, dan staan ze er vaak niet bij stil hoe snel ze kunnen verbranden en wat het schadelijke effect van onbeschermd zonnen kan zijn.'

Op welk terras wordt tegenwoordig géén zonnebrand aangeboden? Prima service!

1 op de 5 Nederlanders krijgt ooit een vorm van huidkanker. Daarom sloeg de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants de handen ineen met CareLyn. Zij leveren de dispensers die straks door het hele land te vinden zijn. 'Dat we ons insmeren met zonnebrandcrème moet net zo gewoon worden als tandenpoetsen', aldus René van der Kolk, algemeen directeur. 'Dat lukt alleen als we smeren makkelijk maken door het te faciliteren bij openbare gelegenheden zoals sportvelden, pretparken en zoals nu bij pannenkoekenrestaurants.

Smeren en doneren aan KWF

Behalve faciliteren, doneren beide organisaties voor elke verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding. 'Doordat we dit met een grote groep ondernemers doen, kunnen we op meerdere vlakken het verschil maken. Op onze eigen terrassen, voor onze gasten, hoort het bij onze gastvrijheid. Maar met de donatie aan KWF Kankerbestrijding reikt ons gebaar nog verder,' aldus Hein.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.