Heeren aan de Haven opent in voormalige Limonadefabriek

Heeren aan de Haven opent in voormalige Limonadefabriek

In de voormalige Limonadefabriek, drijvend tussen de boten in de haven van Streefkerk, opende deze maand een nieuwe brasserie en wijnbar: Heeren aan de Haven. Met 80 stoelen buiten, 150 binnen en zes hotelkamers onder het drijvende restaurant.

Heeren aan de Haven is de nieuwste loot aan de nog jonge maar snel groeiende boom van de Heeren Horeca Groep. Tot oktober 2020 waren er twee restaurants, toen nog als onderdeel van Bon Bon catering & events. Inmiddels is de groep zelfstandig en heeft met deze opening erbij vier restaurants.

‘We maakten de sprong van partyservice naar horecaketen’, zegt Marcel Baanen, samen met compagnons Rob Daalhuizen en Patrick Baanen eigenaar van de Heeren Horeca Groep.

Zij kochten het voormalige pand van restaurant de Limonadefabriek voor de vierde telg van hun horecafamilie. Na Heeren van Ambacht, Heeren van Slydregt en Heeren aan de Lek openden zij deze maand hun Heeren aan de Haven.

foto: Ik Ben Leonard

Mix van klassiek en Aziatisch

Chef-kok Sven Heeneman en souschef Maurits de Borst zijn de nieuwe ‘kapiteins van het schip’. Heeneman neemt ervaring mee bij restaurants als Café in the City en het Hilton Hotel.

Chefkok Sven Heeneman (rechts) en souschef Maurits de Borst - foto: Mies Media

Zijn kaart bestaat uit zowel klassiekers als Aziatische gerechten en varieert van een traditionele steak, saté of pekingeend pannenkoekjes tot kabeljauw, tonijntaco’s met kimchi of sushirollen.

Naast vis, vlees en vegetarisch serveren de Heeren ook goedgevulde borrelplanken en bites om te delen. Op de bijna tien pagina's tellende wijnkaart voldoende keus om bij die gerechten te drinken.

230 stoelen en zes kamers

Op het terras van Heeren aan de Haven is plek voor 80 gasten, binnen zijn nog eens 150 plekken. Bovendien beschikt het drijvende restaurant over zes kamers.

Het nieuwe interieur werd ontworpen door interieurarchitect Ferry Tabeling, die eerder onder meer interieurs tekende voor The Harbour Club, 108 Rotterdam en Weena Rotterdam. Hij gebruikte veel kleur, imposante Calex lampen, grote planten en een enorme marmeren bar met veel hout.

Failliet Limonadefabriek

Bib Gourmand-restaurant De Limonadefabriek van Erik Hermans werd in juli 2020 failliet verklaard. De jarenlange reconstructies van de Lekdijk brachten zoveel overlast met zich mee dat gasten op een gegeven moment geen zin meer hadden om door de modder en puin van de tijdelijke parkeerplaatsen naar het restaurant te lopen. Nadat die verbouwingen jarenlang tonnen aan inkomsten hebben gekost, gaf corona de genadeklap.

Al snel werd het drijvende restaurant gekocht door twee investeerders, Jan Vink en Cock Janse. Dit zijn bekenden van Marcel Baanen, die in december 2020 in gesprek ging. Baanen was net een paar maanden bezig samen met Rob Daalhuizen en Patrick Baanen hun Heeren Horeca Groep op de bouwen.

De uitbreiding van de horeca begon in oktober 2020, toen Heeren aan de Lek op het pad van de ondernemers kwam. Het pand in Groot-Ammers werd casco gehuurd van een private investeerder en in drie maanden verbouwd tot een brasserie met een groot terras aan het water.

Toen in december de Limonadefabriek in beeld kwam – overigens zonder de naam, die Hermans niet verkocht heeft – was de voor Baanen en compagnons een kans die ze naar eigen zeggen niet konden laten liggen. ‘Het water trekt altijd aan, je hebt altijd recreanten die aan het water in de zon komen zitten of aanmeren met hun boot.’

De sleuteloverdracht van het pand was op 1 maart. De Limonadefabriek werd omgedoopt tot Heeren aan de Haven en opende in augustus de deuren met het nieuwe concept.

En inmiddels is het vizier alweer gericht op een vijfde restaurant, in de Hoeksche Waard, meldt De Ondernemer. Waar precies willen de ondernemers nog niet kwijt.