Restaurants creatief voor Valentijn: van zingende dragqueen tot alpacawandeling

Restaurants creatief voor Valentijn: van zingende dragqueen tot alpacawandeling

Valentijnsdag is voor veel horecagelegenheden weer reden om flink uit te pakken. Horecaondernemers worden steeds creatiever in de invulling van deze dag voor de liefde: van een diner met DJ en een dragqueen, tot een diner speciaal voor kinderen van de basisschool.

Valentijn: restaurant voor kinderen

Voor de vijfde keer organiseert Nielz in Almelo op Valentijnsdag een Valentijnsdiner voor kinderen van de basisschool. Jongens en meisjes kunnen deze middag op date in het restaurant waar ze kunnen genieten van een speciaal menu. Eigenaar Niels Mulder noemt het een succes. 'Het wordt ieder jaar drukker.'

Kinderen die verliefd zijn vragen hun vriendje of vriendinnetje voor deze speciale middag mee. 'Bij hele jonge kinderen zitten de ouders wel eens aan de bar, maar normaal gesproken worden de kinderen gebracht.' De meeste kinderen zijn een jaar of 11, 12 jaar oud.

Liefdesmenu voor 11 euro per persoon

Nielz wordt voor het Valentijnsdiner versierd met rozenblaadjes en  ballonnen in de vorm van een hart. De jonge gasten krijgen voor 11 euro per persoon een driegangendiner geserveerd: vooraf een schaal met nachos en kaas uit de oven, als hoofdgerecht American pancakes en als dessert een kinderbueno en een brownie. In een mooi glas wordt er ranja geschonken.

Kaartjes met vragen op tafel

Om het gesprek tussen de jonge geliefden een beetje op gang te helpen, krijgen de kinderen kaartjes waarop vragen staan die ze elkaar kunnen stellen. 'Daarop staan vragen als: wat is je lievelingskleur, waar ga je het liefste naartoe op vakantie, wat is je lievelingssnoep en wat als je een miljoen zou winnen, wat zou je daarmee doen.'

Ambassadeurs voor de toekomst

'Leuk om te zien is dat sommige kinderen zich echt kleden op de dag uit: glitterjurkje bij de meisjes, en een vlinderstrikje bij de jongens. Na een half uur beginnen sommige kinderen door de zaak te wandelen. Maar dat is helemaal oké. Het restaurant is dan echt overgenomen door de kinderen. Wij vinden het ieder jaar weer leuk om te doen en met die kinderen maken we toch ook ambassadeurs voor ons restaurant. Zijn toch ook onze toekomstige gasten.'

Valentijnsdiner voor volwassenen

Nielz verwacht dit jaar weer een kleine veertig stellen te mogen verwelkomen. Na het diner voor de jongste gasten, wordt het restaurant omgebouwd voor een Valentijnsdiner voor volwassenen. Voor hen wordt een Valentijnsdiner van vier gangen verzorgd voor 32,50 euro per persoon.


DJ en zingende dragqueen

Miss Jones in Voorburg pakt twee dagen uit voor Valentijn. Op zondag 13 februari  is er een speciale Valentijnsbrunch voor familie en vrienden. In plaats van vioolmuziek en rozen, pakt het restaurant uit met een DJ en live entertainment. Op zondag voor familie en vrienden. Stevie Stunner die hoge ogen gooide als eerste dragqueen in The Voice of Holland komt er zingen. 'Zondag is toch een beetje een familiedag, dus besloten het een beetje anders aan te pakken', vertelt eigenaar Rein Rambaldo. Op maandag is er wel een DJ, maar staat er geen zanger in de zaak. 'Dan doen we het een beetje rustiger aan.'


Valentijnspakket en kans maken op een rit in een limousine

Tapasketen 't Zusje verloot drie limousineritten onder alle tortelduifjes met 't Zusje valentijnspakket. Op sociale media werd een winactie op touw gezet hoe deelnemers in stijl van hun Valentijnsdiner kunnen gaan genieten. In het Valentijnspakket zit een diner voor twee, een handgeschreven kaart, zoetigheid en een bos bloemen.


Romantische alpacawandeling

Brasserie Stijnerbos organiseert voor haar gasten niet alleen een diner voor twee, maar ook een romantische alpacawandeling. Op 11, 12 en 13 februari worden gasten bij de horecazaak in Stein na de wandeling ontvangen met een glaasje bubbels en een heerlijk diner. Gasten die de wandeling liever achterwege laten, kunnen ook enkel het diner boeken.


Valentijnsontbijt to go

Lunchroom la Baguette stelde een mooi Valentijnsontbijt samen, zodat stellen in de ochtend kunnen genieten van champagne, aardbeien en een croissant. Voor 35 euro krijgen de gasten een box vol lekkernijen die de dag ervoor of op de ochtend zelf kan worden afgehaald.