Lunch, diner, een overnachting én ontbijt voor de sollicitant

Lunch, diner, een overnachting én ontbijt voor de sollicitant

La Nouvelle Auberge - onderdeel van Auberge du Bonheur - ontspringt de dans niet als het gaat om personeelstekort in de horeca. Kandidaat souschefs van het restaurant aan de Bredaseweg in Tilburg kunnen daarom rekenen op een bijzondere sollicitatieprocedure.

La Nouvelle Auberge kiest niet voor een klassiek sollicitatiegesprek, maar sollicitanten worden 24 uur lang ondergedompeld in de wereld van Auberge du Bonheur.

Dat begint met een hartelijke ontvangst met een uitgebreide lunch. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met cuisinier Ralph Blaakenburg en chef-kok Pim de Weert.

Diner en overnachting

Gevolgd door een rondleiding door de Oude Warande. De sollicitant kan dan ook kennismaken met de eigen productenlijn 1712, met producten als kaas, chocolade, honing en koffie en thee in het assortiment.

Sollicitanten worden daarna nog in de watten gelegd met een diner én overnachting in de auberge, 'zodat de sollicitant er nog even over kan slapen'. De volgende dag eindigt het sollicitatie-etmaal met een ontbijt en evaluatiegesprek.

De eventuele partner van de sollicitant is overigens ook van harte welkom bij alle activiteiten.

Gevoel van Bonheur overbrengen

Tim Wijdemans, directeur van Bonheur Horeca Groep, wil met deze aanpak het gevoel van Auberge du Bonheur écht overbrengen. 'Te gast zijn bij Auberge du Bonheur is een belevenis. Dit is de perfecte manier om dat te demonstreren.'

De nieuwe sous kan volgens Wijdemans rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een vierdaagse werkweek en de een goede balans tussen werk en privé.'