30e editie Biermarkt Sassenheim na twee jaar een feit

30e editie Biermarkt Sassenheim na twee jaar een feit

Na 2 jaar wachten, kan de Biermarkt Sassenheim op zondag 28 augustus voor de dertigste keer plaatsvinden.

De Biermarkt Sassenheim vindt jaarlijks plaats op het horecaplein in het centrum van de gemeente en trekt rond de 4000 bezoekers uit Nederland en daarbuiten.

Voor bezoekers zijn er meer dan 60 bieren beschikbaar, allemaal van de tap. Voor elke editie worden alle bieren in de speciale Biermarkt-app gezet (voor iPhone en Android), waarmee de bezoekers een totaaloverzicht hebben van alle bieren en onder meer een ranking kunnen aangeven.

De biertaps die allemaal buiten staan, worden vanaf de eerste editie in 1990 bediend door vrijwilligers, allen bierliefhebbers.

Donaties Biermarkt Sassenheim goed doel

De eerste editie in 1990 werd georganiseerd door Café de Twee Wezen en sinds een aantal jaar vindt de organisatie plaats in samenwerking met Eetcafé De Voogd. Vanaf dit jaar vindt de Biermarkt Sassenheim ook in samenwerking met Restaurant Op Eigen Wijze plaats, ondersteund door een grote groep vrijwilligers.

De meeste jaren wordt vanuit de bezoekers ook een goed doel aangedragen, waaraan een mooi gedrag wordt gedoneerd (tussen €2500 en €4000). Dit bedrag wordt bij elkaar gebracht doordat bezoekers aan het eind van de Biermarkt hun glas kunnen inleveren en het geld kunnen terugkrijgen óf doneren aan het goede doel.

Deze 30e jubileumeditie heeft even op zich laten wachten omdat de Biermarkt Sassenheim 2 jaar lang niet kon doorgaan in verband met corona.