Caroline Receveur gaat nieuw hotel in Amsterdam leiden

Caroline Receveur gaat nieuw hotel in Amsterdam leiden
Caroline Receveur

Caroline Receveur gaat aan de slag bij het nieuwe Maritim hotel in Amsterdam-Noord. Ze stond tot eind 2021 dik 10 jaar aan het roer bij het Double Tree by Hilton hotel Amsterdam CS.

Caroline Receveur start op 1 september als directeur van het Maritim Hotel in Amsterdam-Noord; vlak naast de A’dam Toren met hotel Sir Adam. Het Maritim hotel is nog in aanbouw, maar krijgt straks 579 kamers . Als alles volgens planning verloopt, opent het hotel in 2023 de deuren; de eerste paal voor het mega-hotel ging al in 2017 de grond in.

18 vergaderzalen

Het viersterren Maritim hotel met 579 kamers wordt het op twee na hoogste gebouw van Amsterdam. Aangrenzend komt een conferentie- en congrescentrum met 18 vergaderzalen die plaats bieden aan meer dan 4400 bezoekers.

De grootste congreszaal biedt plaats aan maximaal 2200 personen en is daarmee de op één na grootste evenementenlocatie in de Nederlandse hoofdstad na de RAI.

Caroline Receveur

‘We zijn verheugd dat we Caroline voor Maritim hebben kunnen winnen’, zegt Erik van Kessel, managing director operations en labor director van de Maritim hotels.

‘Het 110 meter hoge hotelgebouw wordt een 'landmark' in Amsterdam. We kunnen ons geen betere manager voorstellen voor dit bijzondere project en het hele toekomstige team’, vervolgt Erik van Kessel.

Floris Licht

Caroline Receveur kent de hotelmarkt in Amsterdam al jaren. Ze gaf voor haar komst naar het Maritim Hotel als general manager ruim 10 jaar leiding aan het Double Tree by Hilton Amsterdam CS hotel. Ze vertrok daar eind 2021 met stille trom. Bij het Double Tree vervult Floris Licht de functie nu van gm.

Krasnapolsky op cv

Voor de betrekking bij Hilton werkte Receveur als regionaal directeur voor 16 hotels in de NH Group in en rond Amsterdam. Haar carrière werd gevormd door tal van functies als hotelmanager, onder meer bij het NH Grand Hotel Krasnapolsky, NH Barbizon Palace en Amsterdam Centrum. Ze begon in 1994 bij NH Hotels in Geldrop. Kort daarna, in 1995, verhuisde ze als assistent-manager naar NH Tropen in Amsterdam.