The Greanery dining experience keert terug

The Greanery dining experience keert terug

Tot en met 24 december strijkt The Greanery neer in het Transformatorhuis in Amsterdam. Dit historische pand op het Westergasterrein is het decor van een 360 graden dining experience waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

In ’s werelds eerste volledig door groene elektriciteit opgeladen dining experience worden futuristische thema’s en elementen gebruikt om bezoekers te inspireren om zelf ook duurzame stappen te maken.

Door middel van 360° videomapping, muziek, licht, technologie, acts en entertainment wordt een totaalervaring gerealiseerd, zodat bij elke gang een andere vibe ontstaat. Het is voor het restaurant niet alleen belangrijk om groene energie te gebruiken, door de technologie en een op maat gemaakt stroomplan streven zij ernaar energie uiteindelijk weer terug te geven aan het net.

Duurzame verandering

'We zijn op een missie om duurzame verandering teweeg te brengen bij een groot publiek en geloven dat voedsel en gezamenlijk eten perfecte middelen zijn om zaken bespreekbaar te maken die spelen op het gebied van milieu, sociale ontwikkelingen en regelgeving', aldus initiatiefnemers Atakan Akaradere & Clayton Fredrik.

The Greanery blijft ook de komende jaren veranderen en zet de ervaringen van dit jaar in om in 2023 nog meer circulair te kunnen zijn. Het geserveerde voedsel komt niet uit de grote voedselketen, maar is lokaal geproduceerd en waar mogelijk emissievrij en zonder restafval.