Ron Blaauw opent Ron Gastrobar Bij de C in Bloemendaal

Ron Blaauw opent Ron Gastrobar Bij de C in Bloemendaal
Ron Blaauw. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Voor het eerst strijkt het Ron Gastrobarconcept van sterrenchef Ron Blaauw neer aan zee. In Bloemendaal opent op 1 september onder de naam 'Ron Gastrobar Bij de C' de deuren.

Toen chef Blaauw de locatie in Bloemendaal voor het eerst bezocht, voelde hij meteen dat dit een nieuwe plek voor een Ron Gastrobar moest zijn. Het is tevens voor het eerst dat de eigenaren Koen van den Hurk en Julius van Zelderen werkzaam blijven en samen met Ron hun restaurant omtoveren tot dit reeds bestaande concept. Het restaurant zal de naam ‘Ron Gastrobar Bij de C’ krijgen en plek bieden aan 120 personen.

Precies 10 jaar geleden werd het Ron Gastrobarconcept voor het eerst in Amsterdam gelanceerd. Kenmerkend is het menu met makkelijk te delen gerechten, gecombineerd met een paar specials zoals een ribstuk van de barbecue of een verse vis voor twee.

Michelinster voor Ron Blaauw met Ron Gastrobar

In 1999 opende Ron voor het eerst zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. In 2013 leverde Ron zijn 2 Michelinsterren (van zijn restaurant Sophia’s in Amsterdam) in om deze geheel nieuwe manier van uit eten gaan in de Nederlandse horecawereld neer te zetten. Geen schuimpjes of minuscule gelletjes, maar gewoon echt goed eten. In 2014, één jaar na de opening van Ron Gastrobar, werd hij overigens opnieuw bekroond met een Michelinster.

Van den Hurk en Van Zelderen mede-eigenaren

Uitbaters Koen van den Hurk en Julius van Zelderen worden mede-eigenaar en zullen zelf werkzaam blijven in het restaurant, dat verder volledig omgetoverd zal worden tot ‘Ron Gastrobar Bij de C’. Ron Blaauw: 'De expertise van Koen en Julius blijft het nieuwe concept kracht bijzetten. Dat uit eten gaan een feestje moet zijn, daar geloven Koen en Julius net zo sterk in als ik. Ik kan niet wachten om hier het gastrobarzaadje te planten. Het restaurant is trouwens extra bijzonder door de evenementenlocatie midden in de duinen, mét ruime parkeergelegenheid. Dit gaat dus écht een feestje worden.'

Koen van den Hurk vertelt enthousiast verder. 'Ik heb voor veel grote namen gewerkt en om nu Ron Blaauw aan dat rijtje toe te voegen, da’s wel echt een eer. De zaak swingt al, maar doordat we er nu een Ron Gastrobar van gaan maken, wordt het pas echt feest. Op zomerse dagen op het fraaie terras, midden in de duinen en op de knussere dagen natuurlijk binnen. We hebben er echt veel zin in.'

Koen van den Hurk (l) en Julius van Zelderen
Koen van den Hurk (l) en Julius van Zelderen

Daar is mede-eigenaar Julius van Zelderen het volledig mee eens. 'We zijn lekker down-to-earth en passen daarom eigenlijk precies in het Ron Gastrobar-plaatje. Ik heb veel zin om onze reis voort te zetten, inclusief de nieuwe koers van Ron en onze vaste én toekomstige gasten die meevaren.'

1000 Ron Gastrobar At Home boxen per week

Ook runt de sterrenchef met zijn team een opleidingscentrum en workshoplocatie genaamd Ron Blaauw Central Station, in Diemen waar hij tevens kantoor houdt. Sinds de thuisblijfperiode tijdens corona worden op deze plek de Ron Gastrobar At Home boxen gemaakt en verzonden naar mensen thuis. Met dit concept bezorgt hij wekelijks tot wel 1000 boxen door heel Nederland. Wederom om lekker eten laagdrempelig te maken voor een grote doelgroep. In 2013 begon Ron Gastrobar met 18 mensen in dienst. Op dit moment biedt Ron Gastrobar Groep voor 240 mensen werkgelegenheid. In oktober komt het boek ’10 jaar Ron Gastrobar’ uit.