Deze tien maken kans op titel F&B Professional of the Year 2024

Deze tien maken kans op titel F&B Professional of the Year 2024

De tien genomineerden die kans maken op de titel F&B Professional of the Year 2024 zijn bekend. Uit een waslijst aan aangedragen namen koos de jury tien f&b professionals uit een breed werkveld: van fine dining restaurant tot food ondernemers en van conferentielocatie tot vijfsterrenhotel. Zij moeten nu stemmen gaan verzamelen om uit te maken welke drie door gaan naar de finale op 19 januari.

Zoals elk jaar aan het eind van het jaar gaat netwerkplatform AF&BM op zoek naar de beste f&b professional van het land en maakt daarom nu bekend wie de tien genomineerden voor F&B Professional of the Year 2023 zijn.

‘Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder deze erg uitdagende omstandigheden van dit jaar heeft laten zien onvermoeibaar, creatief, gemotiveerd, ondernemend en wendbaar te zijn’, zegt voorzitter Aukje van Dongen.

Tien genomineerden F&B Professional of the year 2023

De afgelopen weken heeft het netwerk opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Uit de ingezonden nominaties hebben het AF&BM bestuur en de jury, op basis van de gegeven motivaties, tien genomineerden geselecteerd die vanaf vandaag met elkaar de verkiezingsstrijd aan gaan.

De tien genomineerden in alfabetische volgorde:

  • Jan-Jaap van Altenburg - Wijnbar Vindict
  • Lotte Bloem - Restaurant Odille
  • Peter Derks & Roland van Balen - De Spijsbereiders
  • Thomas van Maanen - Nhow Amsterdam RAI
  • Liliana Neves - Horeca Uitzendbureau Xlence
  • Jelle Postma - Restaurant The Lemon Tree
  • Jorien Schipper - Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage
  • Chantal Tolboom - Utrechtse Horeca Groep
  • Mark Visschedijk - Landgoed Huize Bergen
  • Nick Vrielink - Fitz's Bar Amsterdam, Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park

Stemmen voor de finale

Vanaf nu kan op deze kandidaten gestemd worden via de site van AF&BM, waar ook profielen staan van de genomineerden. Stemmen kan tot 12 januari.

Publieksstemmen en jurystemmen leiden samen tot drie finalisten, die op 12 januari bekend worden gemaakt. Vervolgens bezoekt de jury op 19 januari deze finalisten in hun eigen bedrijf, waarbij ze elk nog één keer de kans krijgen die jury te overtuigen dat hij of zij de titel F&B Professional of the Year moet krijgen.

Vervolgens wordt op 27 januari tijdens het jaargala van de AF&BM bekend worden gemaakt wie de winnaar van 2023 Naomi Bormans opvolgt en de winnaar is van de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2024.

Dit zijn de winnaars tot nu toe:

2023 – Naomi Bormans
2022 – [geen verkiezing ivm corona]
2021 – Mehrsa Ghadiri
2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan

Vanwege corona was de uitreiking van de winnaar van 2021 pas halverwege het jaar. Daarna is besloten voor 2022 geen nieuwe winnaar te kiezen en voor de F&B Professional of the Year 2023 weer naar de bekendmaking begin januari te gaan.

De jury van de F&B Professional of the Year 2024 bestaat uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration

Over de AF&BM

Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land.

De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2024.