Restaurant De Zeeuw verhuist naar nieuwe locatie

Restaurant De Zeeuw verhuist naar nieuwe locatie

Begin maart verruilt het Haarlemse restaurant de intieme locatie aan de Nassaustraat 15 voor een ruimer pand aan de Nassaulaan 1 waar op dit moment nog restaurant Le Mortier gevestigd is. Dit restaurant verhuist op zijn beurt weer naar het pand van Restaurant De Zeeuw, een wissel dus.

Volgens eigenaren Janine en Jeroen de Zeeuw van Restaurant De Zeeuw was de stap een logische. 'Onze huidige locatie is klein en we willen meer ruimte, voor de keuken en voor de gasten. We waren al bijna 2 jaar op zoek en er kwam niks geschikt voorbij. We keken eigenlijk al uit naar locaties buiten Haarlem en zelfs buiten Noord-Holland. Een oproep op onze Instagrampagina leverde een reactie op van Philippe Favié van Le Mortier, die juist iets kleiner wilde gaan werken. Daarna zijn we snel tot zaken gekomen.

Janine en Jeroen de Zeeuw startten in 2017 hun restaurant en zijn inmiddels een gevestigde naam in Haarlem en omstreken. Vorig jaar werden ze zelfs getipt voor een Michelinster vanwege een uitgelekt bericht in de media en bij GaultMillau scoort het restaurant 14,5 punten. Beiden zijn hier nuchter over. 'We hebben zeker ambitie, die we op de nieuwe locatie nog beter tot uiting kunnen brengen, maar we doen dit vooral omdat we onze gasten en onszelf iets meer comfort gunnen.' Voor het nieuwe interieur werken Janine en Jeroen samen met interieurarchitect Manon de Groot.

Nieuwe stap

Met deze stap willen ze hun zaak dus naar een hoger niveau brengen, maar ook de wetenschap dat ze nieuwe enthousiaste mensen kunnen gaan opleiden en verder helpen in dit prachtige vak doet ze deugt. ‘We vinden het jammer om te zien dat ons vak soms zo onder het vergrootglas komt te liggen, waarbij alleen de mindere kanten worden belicht. Wij willen laten zien dat je de gasten een beleving geeft, dat je mensen inspireert en vooral mooie herinneringen geeft’.

Janine de Zeeuw-Kinderman werkte o.a. bij &Moshik, FG, Chapeau, Vrienden van Jacob, Chatillon en de Bokkedoorns. Daarnaast won zij in 2009 het kampioenschap voor meest gastvrije gastvrouw en werd ze in 2018 door Gault-Millau verkozen als talentvol sommelier en in hetzelfde jaar won ze de Proefschrift Award van talentvol gastvrouw van het jaar.

Jeroen de Zeeuw werkte o.a. bij De Posthoorn, Vrienden van Jacob en was mede-eigenaar van
restaurant Simple in Utrecht. Daarnaast deed hij ervaring op in diverse buitenlandse sterren
keukens in onder andere Engeland en België.

De opening op de nieuwe locatie aan de Nassaulaan staat gepland voor begin april.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.