De tien kanshebbers op de Dutch Hotel Award 2024 zijn bekend 

De tien kanshebbers op de Dutch Hotel Award 2024 zijn bekend 
Wie wordt de opvolger van Dutch Hotel Award-winnaar 2023 Hotel de Serrenberg?

Uit 55 inschrijvingen heeft de jury van de Dutch Hotel Award tien hotels geselecteerd. Deze hotels maken kans op de Dutch Hotel Award 2024.

Hoteliers konden zichzelf maar ook andere hotelteams nomineren voor de Dutch Hotel Award 2024. Dit werd niet alleen enthousiast opgepikt door hoteliers, maar ook door (vaste) gasten, hotelscholen en leveranciers. Dat leverde 55 nominaties op, die nu zijn teruggebracht tot tien kanshebbers op de Dutch Hotel Award 2024.

High tech, high touch

Het thema van de Dutch Hotel Award is dit jaar High tech, high touch. Hoe creëert een hotel de perfecte mix van technologie en persoonlijke aandacht voor gasten? Kiest een hotel juist heel bewust voor de inzet van moderne technologie om de guest journey zo efficiënt mogelijk te laten verlopen? Of wordt technologie slechts minimaal ingezet, en ligt de focus bij menselijk contact en persoonlijke gastvrijheid?

Dat het thema aanspreekt blijkt uit de vele inzendingen die de organisatie heeft mogen ontvangen. De jury wil graag van deelnemende hotelteams weten hoe men de optimale balans vindt tussen de 'afstandelijke' - maar niet meer weg te denken - techniek en 'persoonlijke' aandacht. Hoe match je robots en AI met oprechte gastvrijheid? Is jouw PMS en HR-systeem ingericht op de tech-gedreven wensen van Gen Z? Passen Whatsapp en chatbots in jouw guest experience? Gaan high tech en high touch in jouw hotel hand in hand, of heb juist heel bewust voor één van beiden gekozen?

De tien kanshebbers op de Dutch Hotel Award 2024 

In alfabetische volgorde zijn dit de tien hotels die kans maken op de Dutch Hotel Award 2024: 

  • Boutique Hotel Texel – De Cocksdorp
  • Broederen Klooster - Zutphen
  • Conscious Hotel Westerpark - Amsterdam
  • De Nederlanden - Vreeland
  • Flonk Hotels - Groningen
  • Grand Hotel De Draak - Bergen op Zoom
  • Hotel Restaurant Brasserie Valuas - Venlo
  • Hotel & Restaurant Wildthout - Ommen
  • Kasteel Kerckebosch - Zeist
  • Motto by Hilton - Rotterdam Blaak

Halve finale & finale

In de volgende ronde bestudeert de jury de inzendingen van de top-10 nogmaals nauwkeurig. Hierbij wordt vooral gelet op de originaliteit, de focus op de onderlinge samenwerking van het managementteam en de invulling van het jaarthema. Hieruit volgt een Top 5, die op 18 april bekendgemaakt wordt. Deze Top 5 mag zich in de halve finale middels een power pitch op 16 mei in Heineken Experience aan de jury presenteren.

Op 17 mei maakt de jury de drie finalisten bekend, die vervolgens op 6 juni door de jury bezocht gaan worden. Tijdens dat bezoek heeft het managementteam nog één maal de kans de jury te overtuigen waarom zij de Dutch Hotel Award 2024 moeten winnen. Ook presenteert het team de resultaten van de finaleopdracht, die later bekend wordt gemaakt. 

Het managementteam dat bij dat finalebezoek de meeste indruk maakt, de finaleopdracht op de beste of meest originele manier invult én laat zien dat het thema 'High tech, high touch' het hotel op het lijf is geschreven, wint de 19e editie van de Dutch Hotel Award en volgt daarmee Hotel De Sterrenberg in Otterlo op.

Publieksprijs

Ook dit jaar wordt er weer een Publieksprijs uitgereikt. Alle tien de genomineerden kunnen vanaf nu stemmen gaan werven. Dit loopt tot en met 5 juni. Daarna worden de drie hotels met de meeste stemmen bekendgemaakt, zonder de winnaar te verklappen. Deze hotels worden ook uitgenodigd bij de bekendmaking van de Dutch Hotel Award, waar ook de Publieksprijs wordt uitgereikt.

Stem hieronder op jouw favoriet voor de Publieksprijs:

18 winnaars Dutch Hotel Award

Dit jaar is het alweer de 19e keer dat de Dutch Hotel Award wordt uitgereikt. Door covid (2020) en de personeelscrisis (2022) kon de wedstrijd twee keer niet doorgaan. Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:

2023: De Sterrenberg, Otterlo
2022:
2021: Zoku Amsterdam
2020: –
2019:Jaz in the City Amsterdam
2018:Novotel Amsterdam Schiphol Airport
2017:Kruisherenhotel Maastricht
2016: Ink Hotel Amsterdam
2015:Hotel van Oranje, Noordwijk
2014:Postillion Deventer
2013:Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011:Townhouse, Maastricht
2010:Papendal, Arnhem
2009:De Zon, Ommen
2008:Eden American, Amsterdam
2007:Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006:Des Indes, Den Haag
2005:Beaumont, Maastricht
2004:Delta Hotel, Vlaardingen

De Dutch Hotel Award (DHA) is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een jaarlijkse wedstrijd voor hotelmanagementteams. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door ING, Heineken, Hotelschool The Hague en Misset Horeca.

De jury bestaat uit (v.l.n.r.) Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur Hotelschool The Hague, Francesco Monaco, managing director/co-owner Q Hospitality Group, juryvoorzitter Bas Tolmeijer, partner bij Q Hospitality, Sjuk Akkerman, sector banker leisure bij ING, Marjon Prummel, hoofdredacteur van Misset Horeca, Bart Meinen, senior key account manager bij Heineken en Sander Allegro, eigenaar van Allegro INN Ovations en chairman van Quality Lodgings.

De Dutch Hotel Award is een jaarlijkse onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich onderscheidend manifesteert. Daarbij zijn creativiteit, visie en strategisch vermogen van groot belang. Elk jaar wordt een ander thema gekozen waarbinnen de deelnemers hun leiderschap kunnen tonen.

Bekijk deze collectie

Gastbenadering

Ontdek de essentie van gastvrijheid en bijverkoop in de horeca met deze nieuwe collectie. Van gastvrijheidslessen tot effectieve klachtenafhandelingstechnieken, wij bieden waardevolle inzichten voor het creëren van positieve ervaringen. Leer hoe medewerkers een blijvende indruk kunnen achterlaten en ontdek strategieën om bijverkoop te stimuleren.