A Beautiful Mess opent op het Oosterdokseiland met 800 m2 restaurant

A Beautiful Mess opent op het Oosterdokseiland met 800 m2 restaurant

A Beautiful Mess verhuist naar een nieuwe locatie aan de Oosterkade in Amsterdam. Het bedrijf bestaat uit een groot restaurant van 800 vierkante meter, een kookstudio, een evenementenruimte en een terras. De deuren gaan op 25 april open.

A Beautiful Mess is een restaurant van en door mensen die naar Nederland zijn gevlucht en hier een nieuw bestaan opbouwen. De nieuwe hotspot is open van vroeg tot laat; voor ontbijt, lunch, diner en verbinding.

Het idee

Het restaurant is een initiatief van stichting Refugee Company, die mensen die naar Nederland zijn gevlucht helpt om hier hun plek te vinden. 'Nederland is op veel vlakken anders dan Eritrea, Oekranië of Syrië, en via A Beautiful Mess kunnen ze vanuit een veilige basis wennen, ritme opdoen, zich richten op hun toekomst, en uitstromen naar een baan of opleiding als ze willen', aldus de initiatiefnemers. Het bedrijf wil graag verbinding brengen tussen twee werelden die elkaar normaal gesproken niet tegenkomen, midden in Amsterdam.

Experimentele keuken

Al die invloeden zorgen voor een experimentele keuken. Vanaf 08.00 uur kun je terecht voor koffie of een Oekraïens boekweitontbijtje, in de middag is er lunch met shakshuka, manouche en flatbread van de eigen saj-oven, en ’s avonds zijn er cocktails, drankjes en omni, vega of vegan sharing plates en Afrikaanse malva cake. A Beautiful Mess organiseert ook kookworkshops, rondleidingen en een maandelijks community dinner, waar je samen eet met mensen die op één van de 140 plekken in Nederland op asiel wachten.

Ruimtes A Beautiful Mess

Op de Oosterdokskade is het ook mogelijk om evenementen te organiseren. De veelzijdige ruimte is geschikt voor zowel kleine als grote groepen en biedt mogelijkheden voor diverse gelegenheden, zoals huwelijksfeesten, privévergaderingen, lezingen en bedrijfsbijeenkomsten tot 400 personen. Met faciliteiten voor kunst, muziek en feestelijkheden, en niet te vergeten een ruim terras met uitzicht op het Y, zijn er volop opties om een evenement te organiseren dat indruk maakt."

Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Een jaar lang was A Beautiful Mess het pop-up restaurant in The Manor Hotel in Amsterdam Oost. Twee andere locaties van de formule zijn gevesitgd in het asielzoekerscentrum Oog in Al in Utrecht en in Park Sonsbeek Arnhem. Je kunt er komen eten en er worden evenementen en ontmoetingsavonden georganiseerd.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.