nieuws

Bartender-challenge voor beste pineapple tiki

Café 1763

Glasproducent Libbey is al geruime tijd bezig met het creëren van een community, genaamd ‘Glassology by Libbey’. De community biedt drankspecialisten over de hele wereld de kans om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en contact met elkaar te maken.

Bartender-challenge voor beste pineapple tiki

Libbey organiseert diverse challenges. De challenges staan in het teken van een bepaald thema met een bijbehorend glas, de opdracht is om hier het perfecte drankje bij te vinden. In totaal worden er 50 glazen verloot onder de community-leden. Vervolgens is het aan hen om hun creatie te voltooien en te delen.

Halloween met tiki pineapple

De afgelopen challenge stond in het teken van Halloween met een bijpassend glas uit Libbey’s tiki-serie, namelijk het tiki pineapple glas. De tiki-serie heeft alle eigenschappen om tot een goede Halloween cocktail te komen, en dat is ook gebleken. Met een totaal van 40 ‘angstaanjagende’ inzendingen, was de challenge geslaagd. Niemand minder dan Mr. Tiki, oftewel Daniele Dalla Pola, heeft alle inzendingen beoordeeld. Hieruit kwam de cocktail ‘Van Helsing’s Heal’ van de Spaanse bartender Oriol Elías als beste naar voren.  Op de tweede plaats kwam de Belgische bartender Maxime Carlier met zijn cocktail ‘Potion pineapple’. Op de derde plaats is de ‘White girl in Uggs’ geëindigd, deze cocktail is gemaakt door Yoeri de Schepper.

Beste Presentatie voor Timothy da Camara

Naast deze drie geweldige winnaars is er ook een winnaar bekend gemaakt voor de beste presentatie. Dit is de ‘Elixir of Continuance’ (zie foto) geworden die gecreëerd is door de Nederlandse bartender Timothy da Camara van de Minibar in Eindhoven. Een ultiem voorbeeld van een ‘angstaanjagend’ prachtige cocktail.

Alle winnaars kunnen een verrassingspakket met allerlei tiki-items tegemoet zien. De winnende cocktail van Oriol Elías zal tevens worden opgenomen in het nieuwe tiki cocktailboek van Daniele Dalla Pola.

 

 

Reageer op dit artikel