nieuws

Restaurant Taiko lanceert eerste gin

Café 2422

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Het Conservatorium Hotel en Tunes Bar hebben kok Schilo van Coevorden en Tunes barmanager Tim Hoevenagel een unieke limited edition Japanse gin ontwikkeld. Taiko’s Gin op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu, is in een oplage van slechts 500 flessen geproduceerd. Deze unieke gourmand gin is voorlopig alleen te proeven bij Tunes Bar in Amsterdam.

Restaurant Taiko lanceert eerste gin

Inspiratie voor deze smakelijke gin zijn de Japanse smaken van Restaurant Taiko en in het bijzonder Taiko’s ingrediënt van het jaar, wasabi.

Schilo van Coevorden: ‘Vijf jaar geleden hebben we met onze Gin &Tonic bar een monster gecreëerd. Met deze toegankelijke gourmand gin, opgebouwd rondom enkele van mijn favoriete ingrediënten, is de cirkel rond. Ik ben heel blij met het resultaat. Taiko’s Gin is geen statement gin, het is een zachte, florale allemansvriend.’

Frisse cocktail

Tim Hoevenagel: ‘We serveren hem met een heerlijk frisse, Japanse yuzu tonic, appelbloesem en gember. In het voorjaar vervangen we de appelbloesem voor wasabiblad. Het is een heel mooie frisse cocktail geworden met een licht zoetje. De gin is ook perfect te serveren als een martini, en ook verwarmd, zoals een saké. Ook hebben we een waanzinnige Kimchi Mary bedacht.’

Reageer op dit artikel